Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Nederland

Gemeenten kunnen zich vanaf dinsdag 5 juni bij IVN aanmelden voor het planten van een Tiny Forest.

IVN Natuureducatie gaat 100 Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen vóór 2021. Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnergemeenten, waarvan 12 gemeenten door IVN geselecteerd worden in 2018. In november van dit jaar planten IVN en deze gemeenten de eerste 12 Tiny Forests aan. In elke partnergemeenten komen minimaal 4 Tiny Forests te liggen. Elke gemeente met interesse voor het project Tiny Forest kan zich aanmelden voor 17 juli 2018.

Lees meer: IVN zoekt gemeenten voor 100 Tiny Forests

Festival Mañana Mañana heeft dit jaar een bar waar bezoekers hun eigen biertje mogen tappen.

MAÑANA MAÑANA EERSTE FESTIVAL MET ZELFTAPEr wordt betaald door een munt in de melkbus te stoppen. Kenmerkend aan Mañana Mañana is dan ook dat de verantwoordelijkheid grotendeels bij de bezoekers zelf ligt. Met de komst van een zelftap onderstreept de organisatie de vrijheid die de bezoekers wordt gegeven. De vrijheid om je eigen bier te tappen is uniek in het Nederlandse festivallandschap. Mañana Mañana, georganiseerd door De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, vindt plaats van 14 tot en met 17 juni bij Kasteel Vorden.

Lees meer: MAÑANA MAÑANA EERSTE FESTIVAL MET ZELFTAP

Een echte Van Gogh?

Kunstliefhebber Gerhard ten Hoopen vertelt 2e Pinksterdag, maandag 21 mei om 16.30 uur in het Paulus Potterhuis over een schilderij dat zou zijn geschilderd door Vincent van Gogh. Het schilderij werd in een schuur in Noord-Brabant gevonden in het plaatsje Etten, waar Vincent van Gogh woonde in het jaar voordat hij naar Den Haag verhuisde.

Lees meer: lezing gecombineerd met een themavaart over de...

Toneelschuur Producties presenteert in theaterseizoen 2018-2019 vier nieuwe tourneeproducties (De Rechtvaardigen, Kras, De koning sterft, Het temmen van de feeks) en een jubileumproductie (In wankel evenwicht) in het kader van 50 jaar Toneelschuur.

De jubileumproductie is een coproductie met Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam en Stadsschouwburg Amsterdam) en is exclusief in Haarlem te zien. We starten het seizoen in september met een reprise van de succesvolle productie Het lijden van de jonge Werther van afgelopen seizoen, regie: Eline Arbo. En een herneming van de coproductie met Theater Rotterdam: Revolutionary Road, regie Erik Whien (selectie TF 2018). 

Lees meer: AANKONDIGING TONEELSCHUUR PRODUCTIES SEIZOEN...

Festival CuliNESSE in Rotterdam bijna uitverkocht

De tickets voor vrijdag, de dag waarop Kensington en de Belg Milow optreden zijn voor 95% verkocht.

CuliNESSE organisator Robert Boevé: “Om teleurgestelde gezichten te voorkomen, roepen we iedereen op om niet te lang te wachten met het kopen van tickets. Voor alle dagen gaan de tickets als warme broodjes over de toonbank.” Online zijn nog enkele vrijdagtickets en passe partouts (weekendtickets) te koop zolang de voorraad strekt. Ook voor donderdag en zaterdag zijn nog tickets verkrijgbaar. Op deze dagen kun je genieten van muzikale acts als BLÖF, Golden Earring, Danny Vera en Candy Dulfer.

Lees meer: Festival CuliNESSE in Rotterdam zal wederom...

May the fourth be with you! Vannacht, op 4 mei is Kinepolis gestart met de voorverkoop van SOLO : A Star Wars Story.

Stap aan boord van de Millennium Falcon en reis naar een 'galaxy far, far away'. Volg het verhaal van de iconische Star Wars-held Han Solo en ieders favoriete Wookiee Chewbacca, vóór de avonturen die in Star Wars: A New Hope plaatsvonden.

In SOLO: A STAR WARS STORY zien we hoe na een reeks duistere gebeurtenissen in de criminele onderwereld Han Solo bevriend raakt met zijn co-piloot Chewbacca. Hij ontmoet onder andere de beruchte gokker Lando Calrissian en samen gaan ze op een reis die uiteindelijk bepalend zal zijn voor het leven van de meest iconische helden uit de Star Wars Saga.

Lees meer: Kinepolis start voorverkoop SOLO: A STAR WARS...

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) wil graag opnieuw met de vakbonden in gesprek om te zorgen voor een goede cao met duidelijke afspraken waar alle medewerkers vertrouwen in hebben.

De vakbonden hebben afgelopen dagen sinds de staking op 30 april en 1 mei weer nieuwe eisen gesteld, die niet in het ultimatum staan op basis waarvan de staking op 30 april en 1 mei georganiseerd werd. Werkgevers hebben de vakbonden op 5 mei toch uitgenodigd om in gesprek te gaan.

Lees meer: Werkgevers Openbaar Vervoer nodigen vakbonden...

In het Pinksterweekend 2018 worden op het Sportstrand van Den Haag de Open dagen Sportstad aan Zee georganiseerd.

Dit event maakt deel uit van het themajaar Feest aan Zee, ter ere van het 200-jarige bestaan van de prachtige kuststad Scheveningen. Van 18 tot en met 21 mei 2018 bij het Noorderstrand in Scheveningen (vanaf The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren) kunnen bezoekers in één weekend kennismaken met ruim twintig bijzondere water-, urban- en strandsporten.

Lees meer: Scheveningen staat met Pinksteren compleet in...

Lowlands is op zoek naar de beste schrijftalenten die ons land te bieden heeft

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is een jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd waarbij Lowlands in samenwerking met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC op zoek gaat naar nieuw literair talent. Vandaag gaat de zesde editie van start via www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd 

 Ben je een verhalenverteller in hart en nieren en heb je een vlotte pen? Doe dan mee aan de zesde editie van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd! Samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC gaan we weer op zoek naar de beste schrijftalenten die ons land te bieden heeft.

Lees meer: de grote Lowlands schrijfwedstrijd 2018 is van...

De nominaties voor de 9e editie van de Nationale Citymarketing Trofee (NCT) zijn bekend.

Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën waarin genomineerden strijden om de titel “Beste citymarketing gemeente van Nederland”. 
De gemeenten Den Haag, Dordrecht, Leeuwarden en Tilburg zijn genomineerd in de categorie gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. In de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners maken Doetinchem, Lelystad, Woerden en Zandvoort kans op de prestigieuze trofee. De uitreiking vindt plaats op maandag 4 juni in de Culturele Hoofdstad Leeuwarden tijdens het Nationaal Congres Citymarketing.

Lees meer: Nominaties Nationale Citymarketing Trofee 2018...

Nederlanders vinden WO II belangrijkste historische gebeurtenis

4 en 5 meiDe Tweede Wereldoorlog wordt door Nederlanders het vaakst genoemd als hen gevraagd wordt naar de belangrijkste historische gebeurtenis, vaker dan recentere historische gebeurtenissen als de aanslagen van 11 september 2001 en de val van de Berlijnse muur. Ook heeft de Tweede Wereldoorlog in de optiek van 60 procent van de Nederlanders invloed op hun huidige mening over vrijheid. 

Lees meer: Uitkomsten Nationaal Vrijheidsonderzoek en...

VERSTOPPERTJE SPELEN OP FILOSOFISCH NIVEAU

DE ONZICHTBARE MAN 4+

“Artemis steekt wederom op ongekende wijze zijn nek uit”

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

Lees meer: Theater voorstelling DE ONZICHTBARE MAN 

Cirque du Soleil brengt TORUK – The First Flight - geïnspireerd op AVATAR van James Cameron - voor een exclusieve Europese première naar Rotterdam Ahoy.

Exclusieve voorverkoop start op zaterdag 21 april 2018 om 10:00u. Publieke kaartverkoop start op 26 april 2018 om 10:00u.
TORUK – The First Flight is een meeslepend, multimediaal livespektakel dat de adembenemende wereld van James Camerons film AVATAR naar het podium brengt. Via een enorm projectieoppervlak – specifiek gebouwd voor arenashows en meer dan vijf keer zo groot als een normaal IMAX scherm – gaan videoprojecties soms verder dan het decor en zelfs het publiek in. Bezoekers kijken niet alleen naar Pandora, de fictieve maan waar het verhaal zich afspeelt, ze zíjn op Pandora.

Lees meer: CIRQUE DU SOLEIL BELEEFT EUROPESE PREMIÈRE IN...

mailuwbericht.fw

weer