Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Nederland

Wie en wat: circa 20 pakketsorteerders overhandigen namens hun 80 collega’s een petitie met eisen voor betere arbeidsomstandigheden in sorteercentrum PostNL in Dordrecht
Waar: pakketsorteercentrum PostNL, Zernikestraat 75, Dordrecht
Wanneer: woensdag 14 maart van 12 uur tot 12.45 uur

Lees meer: FNV Flex: Uitzendkrachten overhandigen gouden...

Kinepolis

Koning van de wals André Rieu brengt deze zomer een ode aan de liefde op het witte doek van Kinepolis.

Vrijdagochtend 23 februari start om 9:00 uur de kaartverkoop voor dit bijzondere bioscoopevenement, dat vorig jaar in verschillende landen leidde tot nieuwe verkooprecords.André Rieu, bij miljoenen bekend als ‘De koning van de wals’, is een van de populairste muzikanten ter wereld. Samen met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest, sopranen, tenoren en heel bijzondere gasten, bezorgt hij op 28 en 29 juli jong en oud een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie. Zijn legendarische concert in Maastricht is een van de jaarlijkse bioscoopevenementen bij Kinepolis waarnaar met ongekend enthousiasme wordt uitgekeken.

Lees meer: André Rieu brengt deze zomer een ode aan de liefde

Verloren in de bus en gevonden met iLost

all go“Bedankt, fijn dat de tas is gevonden!” is de eerste reactie van mevrouw Romani die afgelopen woensdag een in november in de bus verloren rugtas met boeken komt afhalen. “Alstublieft, voor jullie” is de reactie van mevrouw Duker die haar afgelopen week verloren tas terugkrijgt en een attentie voor de eerlijke vinder mee heeft genomen.

Lees meer: Gevonden voorwerpen uit bus snel terug bij hun...

Rotterdams daklozenbeleid reduceert mogelijk helft van doden door geweld

Niet alleen de leefomstandigheden van daklozen en de veiligheid van de stad zijn verbeterd, maar het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang, dat de gemeente Rotterdam in 2006 heeft gelanceerd om het forse aantal dak- en thuislozen in de stad terug te dringen en voor hen zorg, werk en huisvesting te arrangeren, heeft mogelijk ook gezorgd dat zij minder vaak overlijden aan suïcide of moord.

Lees meer: Suïcide en moord bij Rotterdamse daklozen gedaald

Nederland kan de run op natuursteen niet bijbenen.

De Nederlandse natuursteenbranche ziet een sterk toenemende vraag naar haar producten. De totale omzet van de gehele Nederlandse natuursteenbranche bedroeg in 2016 circa 1 miljard euro op een wereldwijde omzet van maar liefst 76 miljard euro. De omzet van alleen natuurstenen platen en tegels bedraagt in Nederland circa 300 miljoen euro tegen een wereldwijde omzet van 22 miljard euro. Door de run op natuursteen kampt de branche inmiddels met een tekort aan geschoolde vakmensen om de vaak kostbare materialen te bewerken en installeren.

Lees meer: Gebrek aan geschoolde tegelzetters schrikbeeld...

DE BUURTCAMPING KOMT DEZE ZOMER NAAR ZAANSTAD!

De Buurtcamping komt deze zomer naar ZaanstadDeze zomer worden het Agathepark, Burgemeester In ‘t Veldpark en het veld naast de Kogerveldschool in Zaanstad misschien wel omgetoverd tot Buurtcamping. Hiervoor worden organisatietalenten uit Zaanstad gezocht! Één weekend in de zomervakantie worden de park een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren.

Lees meer: Enthousiaste beheerders gezocht voor...

Als het lampje brandt, kan Matthijs iets vragen.

KlasseContact  brengt leerling en klas weer in contact

Logo KlasseContact Antwoord geven op een vraag van de meester, kletsen met klasgenootjes. Matthijs (8 jaar) uit Lochem doet weer mee in de les, maar dan op afstand. Dankzij KlasseContact zit hij vanaf vandaag virtueel in de klas. De ‘KPN Klasgenoot’ in de klas legt een verbinding tussen de leerling thuis of in het ziekenhuis en de leerlingen op school. Op deze manier kan deze leerling uit groep 5 van Basisschool St. Joseph weer meedoen met de lessen.

Lees meer: Op 23 januari is een KPN Klasgenoot geplaatst...

De koffiecorner is voor velen de belangrijkste plek op het werk.

Zakelijke koffieleverancier Fortune Coffee kondigde daarom een verkiezing voor Koffiecorner van het jaar aan.

Van bedrijven uit heel Nederland zijn inzendingen binnengekomen. In de regio Rijnmond sleept Thuis in Bouwen de regiotitel in de wacht en gaan ze door naar de landelijke verkiezing. Door middel van een stemronde wordt de landelijke winnaar gekozen. 

Lees meer: Thuis in Bouwen regiowinnaar 'Koffiecorner van...

 

Lezen staat onder druk. Vooral jongeren lezen minder.

Dat is zorgelijk, want regelmatig lezen draagt bij aan de lees- en taalvaardigheid. Wie goed kan lezen heeft meer succes op school en betere mogelijkheden in de maatschappij. De grootste zorg ligt bij de leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg in het vmbo: 62% van de 15-jarigen in vmbo-basis en 35% in vmbo-kader is laaggeletterd.

Lees meer: VMBO-DOCENTEN ERVAREN HARDNEKKIGE DREMPELS BIJ...

D66 wil dat de Waddenzee daadkrachtiger wordt beheerd.

Kamerlid De Groot (D66): “Er zijn nu vijftien beheerders en drie ministers verantwoordelijk voor het gebied, dat is belachelijk.” Duitsland en Denemarken hebben al sinds jaren het beheer in één hand, Nederland loopt achter. De Groot: “De Waddenzee is het enige natuurlijke Werelderfgoed van Nederland. Nederlanders vinden het ook het mooiste natuurgebied van het land. Op dit moment is de visstand nog maar een fractie van die van 50 jaar geleden. Ook de broedvogels hebben het zwaar.”

Lees meer: D66: Waddenzee krijgt één daadkrachtig bestuur

ZWARTE CROSS LUIDT NIEUWE JAAR IN MET KERSVERSE ACTS WAARONDER VOLBEAT, ELECTRIC EEL SHOCK, LADY VIREA EN BUREAU SPORT

Zwarte Cross 2018

Vandaag vult de Zwarte Cross het programma aan met onder andere de Deense toprockers van Volbeat als hoofdact op vrijdag, spectaculaire hardrock uit Japan, een Achterhoekse house DJ én het leukste sportprogramma van Nederland komt naar Lichtenvoorde.


Dit zijn de 24 nieuwkomers die acte de présence zullen geven op het festival welke plaatsvindt van 12 tot en met 15 juli in Lichtenvoorde en verspreid over 32 podia gaan vlammen: Volbeat (DK), Electric Eel Shock (JAP), Heavy Hoempa, Lady Virea, Bureau Sport, Huub van der Lubbe, Hoe word ik miljonair - Corné van Zeijl, Giant Tiger Hooch, Feuerengel (DE), Warboel, BZB, Russkaja (OOS), BloYaTop, The Skints (GB), Kingston Soul, New Kingston (VS), DJ Tommi, Panko (ES), Trobi, De Theatertroep – Vaudeville, Marino Punk (BE), Johan Kampman, Picto Facto (FR), Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers.

Lees meer: ZWARTE CROSS LUIDT NIEUWE JAAR IN MET KERSVERSE...

Ruim 200 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en directeuren.

Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren deze basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. In de regio Utrecht doen onder meer Jacobs Douwe Egberts, Politie Midden-Nederland, ProRail en Twynstra Gudde mee.

Lees meer: Bazen van Nederland staan hun stoel af aan...

Met de bevestiging van EDITORS kan de organisatie weer een prachtige naam toevoegen aan het programma van Pinkpop 2018.

pinkpop 2018De Britse band brak in 2015 door met het album “The Black Room” en stond afgelopen jaar als een van de afsluiters op Lowlands. Eerder werd al de komst van Pearl Jam, Foo Fighters, Bruno Mars, Nothing But Thieves en Nu of Nooit winnaar Walden naar Landgraaf bekend gemaakt. Pinkpop 2018 vindt plaats vier weken na Pinksteren op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 24 februari 2018 via ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster verkoopadressen.

Lees meer: Editors bevestigd voor Pinkpop 2018

mailuwbericht.fw

weer