Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Noord Brabant

ZOKA: een hele vakantieweek plezier! in Breda

Het is al weer langer licht en dan krijg je vanzelf weer zin in de zomervakantie. Bij veel ouders rijst dan de vraag op: wat is een leuke vakantie voor onze kinderen? De oplossing is simpel: een weekje ZOKA biedt een heerlijke kampweek, een volwaardige vakantie voor de kinderen (en soms ook voor de ouders). Zij kunnen hun kinderen immers toevertrouwen aan de Stichting.

Lees meer: e Stichting Zomerkampen Breda organiseert al 48...

Het komt helaas soms voor dat mest die over het land wordt uitgereden, is verontreinigd met chemische afvalstoffen van de productie van synthetische drugs.

De periode van het uitrijden van mest is nu weer aangebroken. Daarom doen de provincie Noord Brabant en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een dringende oproep aan alle Brabanders om omstandigheden die wijzen op drugsafval in mest te melden bij de Milieu Klachten Centrale van de provincie.

Lees meer: Oproep: Meld signalen die wijzen op drugsafval...

In deze periode moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de belastingaangifte is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Natuurlijk is het belangrijk de aangifte juist in te vullen, maar het is ook belangrijk om geen aftrekposten te vergeten.

Lees meer: 28 maart: Informatiemiddag over...

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingpapieren? Woensdagochtend 14 maart kun jij hiervoor terecht bij het Belastingcafé in de Bibliotheek Eindhoven. Ook helpen wij je met de aanvraag van toeslagen.

In het Belastingcafé krijg je antwoord op vragen over het invullen van je belastingpapieren en over de aanvraag van toeslagen.

Deze ochtend legt de belastinginvuller van de KBO Eindhoven uit wat er nodig is om je belastingpapieren voor de inkomstenbelasting goed in te vullen. Wat is belangrijk?

Lees meer: Advies over invullen belastingpapieren in...

Op 17 en 18 maart 2018 wordt door Annie van den Akker en Joan Spreuwel een grote kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop.

Een zeventiental kunstenaars zal daar, in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is, hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.De vorige kunstfair was, mede door het grote enthousiasme van de kunstenaars en het publiek, een groot succes. Daarom is ook dit jaar weer besloten om voor de zesde keer deze unieke kunstfair te organiseren. De gezellige sfeer die het oude kasteel met zijn fraai ingerichte stijlkamers uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair.

Lees meer: Fraaie kunstfair op het eeuwenoude Landgoed...

Eindhoven nodigt Rijk uit voor deelname aan preventieve benadering gezondere leefomgeving

Een fijne en gezonde leefomgeving is essentieel, maar zeker niet vanzelfsprekend in een groeiende stad. Daarom presenteerde Eindhoven deze week een uitvoeringsprogramma voor Eindhoven ‘Binnen de Ring’; een unieke benadering die een integrale en cocreatieve aanpak mogelijk maakt, waarin het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van gezondheidsproblemen centraal staan. Het uitvoeringsprogramma bestaat uit een groot aantal lopende en aankomende ruimtelijke projecten die een aantoonbare bijdrage leveren aan verschillende aspecten van een gezondere stad.

Lees meer: Eindhoven presenteert uitvoeringsprogramma...

Duizend digitale moestuinen: met PixelFarming telen consument, robot en agrariër samen groente

Op een app bekijken hoe je wortelen en uien erbij staan, en hoe een robot ze water geeft en onkruid wiedt. Is dat de moestuin van de toekomst? Of de nieuwe vraag-gestuurde landbouw in Nederland? De ondernemers achter PixelFarming denken beide: zij gaan voor vraaggestuurd werken in de landbouw en een duurzame voedselketen. Dat levert ze deze maand de Agrofoodpluim op.

Lees meer: Duizend digitale moestuinen in Brabant

Op zaterdag 17 maart aanstaande organiseert de Valkenswaardse zorgorganisatie Valkenhof in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een informatiemiddag over werken in de ouderenzorg; onder de naam ‘Valkenhof Sneak Preview.

De middag is bedoeld voor iedereen (jong of oud) die er wel eens over denkt in de ouderenzorg te gaan werken, en die wil weten hoe het is en wat je ervoor moet kunnen.

Interactief programma
De middag bevat een interactief programma, met presentaties, filmpjes, een informatiemarkt, activiteiten en gesprekken met medewerkers. De Valkenhof Sneak Preview vindt plaats op zaterdag 17 maart van 13.00 - 15.00 uur in zorgcentrum Kempenhof, aan de Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard.

Lees meer: INFORMATIEMIDDAG OVER WERKEN IN OUDERENZORG in...

Op zaterdag 3 maart is er bij Muzerije een expositie van Seasons Art Class te bezichtigen.

De expositie opent om 10.00 uur zijn deuren. Om 12.00 uur is er een feestelijke afsluiting.
Afgelopen november is Seasons Art Class begonnen met de eerste cursus in Den Bosch. Nu de cursus ten einde loopt wordt er met veel plezier teruggekeken. Als kers op de taart wordt er ter afsluiting een expositie georganiseerd met werk van alle cursisten.

Lees meer: Expositie eerste cursus Seasons Art Class in Den...

Drie kunstenaars exposeren bijzonder Zwart Wit bij Muzerije in Den Bosch

Van vrijdag 9 maart tot en met zondag 15 april is bij Muzerije de expositie Zwart Wit te bezichtigen. De expositie bevat zwart-wit -tekeningen van de kunstenaars Marie-Louise Ras, Norbert Smeulders en Karel Heijmans.

Marie-Louise Ras tekent al haar hele leven. Ze heeft al zeker tien jaar les van Christ School en ze is twee jaar naar de academie in Arendonk geweest. Het onderwerp dat ze tekent is ondergeschikt aan het zwart en wit dat ze gebruikt.

Lees meer: tot en met zondag 15 april is bij Muzerije in...

Alleen nog taxi's met vergunning in Eindhoven

Van 9 tot en met 13 februari wordt er in Lampegat ( Eindhoven )weer volop carnaval gevierd.

Voor het eerst zal dit zijn met een nieuwe taxidienstverlening, waarbij alleen taxi’s met een vergunning op de aangewezen standplaatsen mogen staan - en van daaruit de feestvierders naar huis mogen brengen. 

Lees meer: Carnaval met nieuw taxibeleid in Eindhoven

Woningcorporaties, gemeente en huurders maken Prestatieafspraken 2018

In 2018 blijven de huurprijzen van sociale huurwoningen in Eindhoven laag, ondanks een tijd waarin de prijzen op alle fronten stijgen. De bouwproductie voor de komende jaren blijft onverminderd hoog: de corporaties verwachten ruim 4200 woningen te bouwen in de komende vijf jaar. Dit hebben corporaties Sint Trudo, ‘thuis, Wooninc., Woonbedrijf, de gemeente Eindhoven en huurdersvertegenwoordiging PEK vastgelegd in de Prestatieafspraken 2018.

Lees meer: Eindhoven: lage sociale huur, hoge bouwproductie

première (UN)BOUND 22 februari 20:30 Theater NWE Vorst, Tilburg

Over (UN)BOUND
Met een onmiskenbare fascinatie voor dualiteiten en vanuit het perspectief van verschillende generaties, portretteert choreografe Jelena Kostic in haar nieuwe productie (UN)BOUND het leven als een onophoudelijke marathon waarin iedereen onderling (liefdes)relaties aangaat en daarbinnen zichzelf strategieën aanwendt om op de been te blijven.

Lees meer: NIEUWE DANSVOORSTELLING JELENA KOSTIC (UN)BOUND

mailuwbericht.fw

weer