Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Noord Brabant

Xavier Hacking uit Eindhoven is met zijn idee ‘Living Lab’ de winnaar van de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria.

Het plan kreeg de meeste stemmen uit de stad. Bij de prijsuitreiking op woensdag 27 juni overhandigde wethouder Yasin Torunoglu (Ruimtelijke ontwikkeling) een cheque van 2500 euro aan de winnaar.

Emma ontmoet Victoria
Gemeente Eindhoven daagde dit voorjaar iedereen uit om met een duurzaam en vernieuwend idee te komen voor het Emmasingelkwadrant. In totaal werden zo’n 25 plannen ingediend. Uit alle inzendingen maakte het expertteam een shortlist, waarna het publiek op de favoriete plannen kon stemmen.

Lees meer: Living Lab wint ideeëncompetitie Emma ontmoet...

Van 10 t/m 17 november 2018 verandert Eindhoven voor de 13e keer in één grote openluchtmuseum van lichtkunst met projecten van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland én jong talent. Bij GLOW Eindhoven ligt namelijk de nadruk op innovatie en talentontwikkeling. De projecten, dit jaar gelabeld in vier categorieën, zijn met elkaar verbonden middels een gratis te bezoeken looproute door de stad. Het thema van 2018 is ‘Shadows & Light’.

Lees meer: GLOW Eindhoven route 2018 

MUSICAL LOVERS OPGELET! In juni lanceert Factorium voor de allereerste keer “Juni Musical Maand.”

Een spiksplinternieuw dertig dagen tellend musicalprogramma van eigen fabricaat dat je absoluut niet wilt missen. Een hele maand gevuld met bijzondere musical momenten waarin onze talenten gegarandeerd de show zullen stelen. Een maandprogramma met eindvoorstellingen van onze eigen MusicAllFactory, met maar liefst vijf nieuwe musicalshows van Musical4U, een exclusief benefiet(s) concert van Fontys Muziektheater alumna Annabel van Casteren en last but not least een waanzinnig gastoptreden van onze MusicAllFactory toptalenten tijdens de Summer Sing Along van de Nederlandse Musical Dagen.

Lees meer: Juni Musical Maand in Tilburg

Met de finish van Unieke Sporters tijdens de Vestingloop in ‘s-Hertogenbosch, heeft de provincie Noord-Brabant de aftrap gegeven van de campagne Uniek Sporten Brabant.

  De campagne wil de website unieksportenbrabant.nl maximaal onder de aandacht brengen. Op deze site staat alles wat mensen met een beperking nodig hebben om te gaan sporten/bewegen. 

Deze bestuursperiode heeft de provincie Noord-Brabant extra aandacht voor Uniek Sporten, sporten voor mensen met een beperking. Gedeputeerde Henri Swinkels: “We willen 50.000 mensen met een beperking aan het sporten/in beweging krijgen voor 2020. Sporten is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een beperking misschien nog meer.

Lees meer: Campagne Uniek Sporten Brabant van start 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant houdt Anjeractie van 27 mei tot en met 2 juni 2018

 Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant houdt van 27 mei tot en met 2 juni de 73e Anjeractie. Met deze jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio, onder het motto 'Houd cultuur en natuur levend!' 

De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio.

brabant&catid=8">Lees meer: Collecteweek van het Cultuurfonds in Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten hebben vandaag het herindelingsontwerp vastgesteld tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven.

In het herindelingsontwerp staan de uitgangspunten verwoord voor de nieuwe gemeente op alle belangrijke thema’s, zoals wonen, sociaal domein, mobiliteit, cultuur en sport, dorps- en wijkraden etc. Inwoners, bedrijven en instellingen kunnen tot en met 11 juli zienswijzen indienen op het herindelingsontwerp. De gemeenteraden van beide gemeenten kunnen dit doen tot en met 29 augustus.

Lees meer: Provincie stelt herindelingsontwerp tot...

Mama’s en Papa’s, maar ook Opa’s en Oma’s, allemaal zijn ze welkom met hun dreumes van 1 – 2 ½ jaar in de vestigingen van Bibliotheek Dommeldal, voor een ochtend met boekjes en muziek.

Francisca Storm is viooldocente voor beginners en gevorderden. Met enthousiasme draagt ze haar muziek-kennis en muziek-plezier over aan kinderen. Ook aan de kleintjes die naar de Boekstartochtenden komen van Bibliotheek Dommeldal. Samen met de kindjes zingen, dansen en naar muziek luisteren. En samen muziek maken.

Lees meer: Boekstartochtend voor ouders met baby en/of...

Het Nederlands Kamerkoor komt naar Helmond in het weekend van 19 en 20 mei en geeft, op uitnodiging van de jubilerende Stichting Lambertus Concerten, workshops en een concert i.s.m. het, ook jubilerend, Helmonds Vocaal Ensemble.

Harpiste Lavinia Meijer en countertenor Maarten Engeltjes verlenen hun solistische medewerking.
Op zaterdag 19 mei geven leden van het NKK aan zes koren uit Helmond e.o. workshops, gevolgd door een openbare slotpresentatie van alle koren. Plaats van de slotpresentatie: Elkerliek kapel, Wesselmanlaan 25 te Helmond. Aanvang 16.00u. Entree: €5.

Lees meer: Lambertus Concerten presenteert: weekend met...

Woensdag 16 mei start al weer de vierde editie van Asperges op de Velden.

asperges op de velden NuenenEen uniek evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top culinair genieten van het witte goud in een unieke omgeving. Twee weken lang zal het stijlvolle pop-up restaurant weer verrijzen middenin de aspergevelden van de Raaijmakers Hoeve, in het buitengebied van Eindhoven.

Lees meer: Stijlvol lunchen of dineren midden in de...

In stadswandelpark de Warande in Helmond is het altijd al goed toeven, maar op zondag 10 juni is het extra leuk om er heen te gaan.

Dan vindt hier tussen 12.00 en 17.00 uur de jaarlijkse ‘Natuurmarkt Helmond’ plaats. In bijna 50 kramen geven organisaties voorlichting en demonstraties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op het hele gezin! Deze markt, met ieder jaar vertrouwde en nieuwe deelnemers, biedt de nodige doe-activiteiten en interactie met het publiek, zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

brabant/regio-eindhoven/natuurmarkt-helmond">Lees meer: Natuurmarkt Helmond

Tilburgser vind je het niet: de kruikenzeiker, Willem II, de kermis en de MeiMarkt.

Ze vormen het DNA van onze stad, samen met nog wat andere elementen die we hier vanwege plaats- en tijdgebrek ongenoemd laten. Want nu maken we ons op voor de MeiMarkt op zaterdag 19 en zondag 20 mei. De leukste en grootste nachtelijke rommelmarkt van Nederland en verre omstreken! Jawel, de Tilburgse binnenstad zal weer vol kramen staan waar álles te koop is. Alles! En heel niet duur! Je kunt er shoppen tot je er bij neervalt.

Lees meer: Mei, dus daar gaan we weer: de MeiMarkt! in...

Van 6 mei t/m 24 juni toont Monique Peters uit Geldrop haar werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop.

Haar werk heeft alles te maken met het geloof in haarzelf, haar ideeën en het materiaal. U zult als bezoeker gaan begrijpen wat het betekent te werken met beperkingen en dat als het leven een deur dicht doet er een andere opengaat. Peters objecten zijn verfijnd, teer en fragiel, uitgevoerd in wit en transparant porselein in combinatie met handgeschept papier en/of textiel. Ze zijn geordend en steeds herhaald in series en ritmes van gesloten naar open, tot er sprake is van een collectie of verzameling.

Lees meer: Expositie “Verzamelen, de euforie van het bij...

Van spitzen tot showponies. Het Speelhuis presenteert een feestelijk theaterseizoen met lef.

In een verbouwd theater biedt Het Speelhuis een avontuurlijk programma voor een breed publiek. Het Speelhuis opent seizoen 2018/2019 met een toost op een prachtig verbouwd theater. Met een nieuw pand, nieuwe huisstijl en spiksplinternieuw programma is Het Speelhuis klaar voor een nieuwe fase. Het nieuwe theater bewonderend hoorde we een bezoeker zeggen: “We zijn volwassen geworden hier in Helmond.” En dat zie je ook in het aanbod. De programmering is dit jaar ambitieuzer dan ooit te voren. Met amusement en avontuur, reuring en reflectie, verrassing en vernieuwing. Met jong talent, vertrouwde gasten en ervaren rotten.

Lees meer: Het Speelhuis Helmond presenteert een ambitieus...

mailuwbericht.fw

weer