Info-Nederland.nl

Nieuws uit jouw regio

regio Eindhoven

Informatie voor uitkeringsgerechtigden in de Bibliotheek Eindhoven

Ben je plotseling werkloos of in de bijstand geraakt en weet je niet hoe je nu verder moet?

Of ben je al een hele tijd ziek of arbeidsongeschikt, maar zijn er nog een aantal zaken niet duidelijk? Breng dan vrijblijvend een bezoekje aan de informatiestand in de Bibliotheek Eindhoven.

Medewerkers van het Steunpunt Uitkeringsgerechtigden Eindhoven zijn op maandag 3 en dinsdag 4 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur aanwezig in de bibliotheek. Met een stand vol uitgebreid informatiemateriaal staan ze klaar om al jouw vragen te beantwoorden over ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of bijstand.

Lees meer: Informatie voor uitkeringsgerechtigden in de Bibliotheek Eindhoven

Lokaal talent met eerste avondvullende debuutvoorstelling in Veldhoven

Thijs van de Meeberg kan zonder moeite het nieuwste cabarettalent van Nederland worden genoemd.

logo de schalmDe 26-jarige cabaretier, woonachtig in Eindhoven en afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, sleepte in 2015 tijdens het prestigieuze Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. Na een jaar van optreden en schrijven is hij nu op tournee met zijn debuutvoorstelling ‘Er mag gedanst worden’. Thijs staat op dinsdag 11 oktober in het Veldhovense theater De Schalm.

Lees meer: Lokaal talent met eerste avondvullende debuutvoorstelling in Veldhoven

Lokaal talent Simone van den Eertwegh in De Schalm in Veldhoven

theater de schalm veldhoven

De Eerselse Simone van den Eertwegh staat na een succesvolle eerste tour opnieuw op de planken in De Schalm.

In ‘Puur’ toont theatermaker/zangeres Simone opnieuw haar gevoel voor muziek. Dit doet ze op haar eigen speciale verhalende manier.
Op donderdag 13 oktober treedt Simone op nabij haar geboorteplaats, in Theater de Schalm in Veldhoven.

Lees meer: Lokaal talent Simone van den Eertwegh in De Schalm in Veldhoven

Wie start de bouwrevolutie? Dutch Design Week Eindhoven

Innovatieve bouwconferentie "The Making of Our Future City" op Dutch Design Week

Op 24 oktober vindt in Eindhoven de conferentie ‘The Making of our Future City’ plaats. In het Klokgebouw in Eindhoven leggen architect Winy Maas (MVRDV), ontwerper Iina Vuorivirta (IKEA), disruptieve denkers en ontwerpers (o.a. Stone Cycling, Spark Innovation Campus & Singularity University) en Rijksbouwmeester Floris Alkemade de stad van de toekomst op de tekentafel. De Dutch Design Week, met dit jaar als thema ‘The Making of’, is hiervoor het speelveld bij uitstek.

Lees meer: Wie start de bouwrevolutie?  Dutch Design Week Eindhoven

SNV Brabant Centraal in top 10 door hoogste trede PSO Keurmerk

Vandaag werd het officiële certificaat van het Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Keurmerk in Eindhoven uitgereikt aan Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk (SNV) Brabant Centraal.

In het bijzijn van wethouder Renate Richters en Roeland van Oorschot van KIWA werd het belang van sociaal ondernemen onderstreept.

Binnen de landelijke vereniging van VluchtelingenWerk Nederland heeft SNV Brabant Centraal als eerste regionale organisatie het PSO Certificaat, met terugwerkende kracht, per 1 mei 2016 behaald. Ze is meteen ingestapt op trede 3, de hoogst mogelijke trede van de vier prestatieniveaus: Aspirant-status, trede 1, trede 2 en trede 3. SNV Brabant bevindt zich hierdoor in de top 10 van bedrijven in Eindhoven met het keurmerk op dit niveau.

Lees meer: SNV Brabant Centraal in top 10 door hoogste trede PSO Keurmerk

Computercafé in Bibliotheek Geldrop weer van start

Op woensdagmorgen 5 oktober, van 9.00-12.00u, gaat in de Bibliotheek van Geldrop het Computercafé weer van start.

Met een nieuwe serie wekelijkse workshops over actuele web 2.0-onderwer¬pen. Over toepassingen en over hardware of software.
U krijgt er antwoord op al uw vragen. Verder kunt u vrij oefenen en proberen.
De entreeprijs is € 4,00, inclusief een kopje koffie of thee.

Lees meer: Computercafé in Bibliotheek Geldrop weer van start

Kinder-doe-middag met IVN Geldrop

Knutselen, timmeren, met de microscoop kijken, een kabouterpad, natuurlab en schminken maken onderdeel uit van de Kinder-doe-middag van Jeugd-IVN Geldrop.

Op zondag 9 oktober van 13 tot 16 uur zijn kinderen welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark. Deelname is gratis.

De Kinder-doe-middag is een jaarlijks terugkerend evenement van IVN Geldrop in oktober. Deze vereniging voor natuur- en milieueducatie wil kinderen op een speelse manier kennis laten nemen van de natuur en de natuur laten beleven.

Lees meer: Kinder-doe-middag met IVN Geldrop

Verhalen Sagen enLegenden in de natuur lezing in de Bibliotheek in Mierlo

Verhalen, sagen, legenden …….

Bezoekers zijn welkom bij de lezing door Rini Kerstens over natuurverschijnselen in de Bibliotheek in Mierlo, op maandagavond 26 september, van 20.00-22.00uur.


Bilbiotheek Dommeldal geldrop mierlo nuenen son en breugelVeel natuurverschijnselen waren in een ver verleden de aanleiding voor uiteenlopende verhalen. Ze dienden om die gebeurtenissen te verklaren, of om ze een plaats te geven

Lees meer: Verhalen Sagen enLegenden in de natuur lezing in de Bibliotheek in Mierlo

Voor altijd jong! Nuenense activiteiten in kader van Kinderboekenweek

Opa’s en oma’s staan centraal in de Kinderboekenweek!

Want Voor altijd jong! is dit jaar het thema. De Kinderboekenweek vindt plaats van 5 tot 16 oktober 2016. Cultuur Overdag organiseert in deze week, samen met Bibliotheek Dommeldal, een tweetal activiteiten in Het Klooster (Park 3, Nuenen).

Voorleeswedstrijd
Op woensdag 5 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is er een voorleeswedstrijd voor opa’s en oma’s. Wie van de 8 geselecteerde opa’s en oma’s wordt de Beste voorlees opa/oma van Nuenen? Een kinderjury o.l.v. de Nuenense schrijfster Anja Vereijken gaat dat die middag bepalen.

Lees meer: Voor altijd jong! Nuenense activiteiten in kader van Kinderboekenweek

Herfstvakantie grote spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo

ProRail vernieuwt in de herfstvakantie grote delen van het spoor tussen Eindhoven en Venlo.

Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. De werkzaamheden starten op zaterdag 22 oktober en duren tot en met zondag 30 oktober. De gevolgen voor het treinverkeer zijn ingrijpend.
Tussen Eindhoven en Venlo worden op diverse locaties sporen, wissels en overwegen vernieuwd. Dat doen we om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor. De werkzaamheden zijn in overleg met de reizigers- en goederenvervoerders bewust gepland in de vakantieperiode, mede om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Lees meer: Herfstvakantie grote spoorvernieuwing Eindhoven - Venlo

Eerste editie van Come As You Are in Eindhoven

Come As You Are

Come As You Are met onder andere Republica, Senser, Claw Boys Claw en Bettie Serveert

Avond vol 90’s rockiconen op vrijdag 18 november in het Eindhovense Klokgebouw

Op vrijdag 18 november kunnen liefhebbers van stevige 90’s muziek terecht in het Eindhovense Klokgebouw voor o.a. Republica, Senser, GUN, Claw Boys Claw, Bettie Serveert en Green Lizard tijdens de eerste editie van Come As You Are.

Lees meer: Eerste editie van Come As You Are in Eindhoven

Wie wordt Eindhovens Schrijftalent?

Wie wordt Eindhovens Tommy Wieringa, Esther Verhoef of misschien zelfs Harry Mulisch?

Wie wordt de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ 2016?

Donderdag 22 september weten we het. Dan wordt bekend gemaakt wie de prijs uit handen van onze pas geïnstalleerde burgemeester John Jorritsma ontvangt.
Veel talent
Eén conclusie kan bij voorbaat getrokken worden: Eindhoven barst van het schrijftalent. De jury ontving maar liefst 72 inzendingen. Juryvoorzitter Manon Uphoff en juryleden Pauline Terreehorst (directeur Natlab door Plaza Futura), Jan Verhagen (directeur Boekhandel Van Piere) en Albert Kivits (directeur/bestuurder de Bibliotheek Eindhoven) hebben ze met aandacht gelezen. Aan hen was de moeilijke klus een selectie van de 5 beste verhalen te maken.

Lees meer: Wie wordt Eindhovens Schrijftalent?

mailuwbericht.fw

weer

 

Heeft u nieuws voor deze website mail het naar:

nieuws@info-nederland.nl

vermeld de plaatsnaam waar uw bericht thuis hoort


Nieuws word gratis geplaatst voor:

verenigingen, stichtingen, kunst en culturele organisaties en andere non-profit instellingen.


Alle berichten op onze websites zijn 1 op 1 gekopieerd uit het bericht aangeleverd door de organisatie, wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht, vragen over het bericht kunt u stellen aan de organisatie die vermeld staat in het bericht


Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden