Nieuws uit Eindhoven

Info Nederland

Op dinsdag 13 september 2016 wordt een gesprekstafel gehouden over het onderwerp ‘Multidisciplinaire zorg bij Parkinson’ in Valkenswaard.

logo valkenhofValkenhof vindt het belangrijk haar kennis te delen met anderen. Dat doen we onder andere door het organiseren van informatiebijeenkomsten, die we ‘Gesprekstafels’ noemen. Tijdens de gesprekstafel wordt niet alleen informatie gegeven over het onderwerp maar worden bezoekers van harte uitgenodigd tot discussie.

Lees meer: Valkenhof Gesprekstafel ‘Multidisciplinaire zorg bij Parkinson’

Tot en met 29 oktober 2016 exposeert Miriam van Neer-Maas haar schilderijen in Leenderhof.


Negen jaar geleden is Miriam gestart met schilderlessen op de schilderschool van Theo Cappé. In de afgelopen jaren heeft zij inspirerende lessen gevolgd en leerde zij kijken naar lichtinval, perspectief en creatie. Nu richten de schilderlessen zich vooral op het vrij zijn in eigen creativiteit.

De schilderijen zijn meestal met acryl verf op doek, waarbij Miriam kiest voor onderwerpen uit de natuur: vogel , vlinders, bloemen, maar ook landschappen en soms een stil leven.

Lees meer: Expositie schilderijen van Miriam van Neer in Leende

 

Rubriek mededelingen en berichten

Uitnodiging voorlichtingsavond Centrum Son

Op 7 september a.s. om 20.00 uur blikken we in het Raadzaal van het gemeentehuis kort terug op het besluitvormingsproces tot nu toe, maar vooral vooruit op wat ons te wachten staat.

Ook stellen we het bouwteam van het MFA voor, onder leiding van architect Thomas Rau. Rau krijgt een belangrijke rol. Zijn enthousiasme en visie op bouwen zijn aanstekelijk, daar kijken we dus écht naar uit!

Lees meer: gemeentepagina Son en Breugel week 35 2016

Op zondag 4 september houdt het Soefi Centrum Eindhoven een Universele Eredienst.

Mevrouw Zubin van den Besselaar zal het thema – ‘Een andere kijk op het leven’, vanuit het Universeel Soefisme en met teksten uit de grote Wereldreligies belichten.
Doelstellingen van het Universeel Soefisme zijn: Respect tonen voor andersdenkenden; verbinding leggen tussen oost en west; volgen van het mystieke pad.

Lees meer: Zondag 4 september Universele Eredienst Soefi Centrum Eindhoven

Er is iets nieuws in Eindhoven: het Microlab. Het oude pand van Philips aan de Kastanjelaan gaat in oktober open als flexwerkplek.

Bibliotheek EindhovenMaar de Bibliotheek Eindhoven trekt er begin september al in! Samen met de Techniekbieb verzorgt ze daar de eerste in een reeks technische workshops voor kinderen.

Zaterdagmiddag 3 september kunnen jonge uitvinders vanaf 7 jaar hun fantasie de vrije loop laten gaan. Met gerecyclede materialen maken ze hun eigen voertuig op wind- of zonne-energie. Welk duurzaam voertuig zal het snelste door Strijp-S racen?

Lees meer: Bibliotheek Eindhoven en Techniekbieb samen van start in Microlab

Van 1 t/m 4 september 2016 vindt in en rond Parktheater Eindhoven dansfestival Best of the Fest plaats.

best of the festHet festival staat in het teken van het beste dat de danswereld internationaal te bieden heeft. Samen met Tanzmesse, EMOVES, DansBrabant, United Cowboys en jeugddansgezelschap de Stilte, is een gevarieerd en spannend programma samengesteld met ruim twintig voorstellingen.

Lees meer: Festival Best of the Fest: van urban dance tot moderne dans

HÉT SPELLETJES WALHALLA VOOR JONG EN OUD!  SPELLENSPEKTAKEL 2016

12 & 13 november – Beursgebouw Eindhoven

Spellenspektakel 2016Spelletjesfanaten kunnen hun hart ophalen, want op 12 en 13 november vindt weer het Spellenspektakel plaats in het Beursgebouw van Eindhoven. De grootste en leukste spellenbeurs van Nederland wordt alweer voor de 23e keer georganiseerd en is voor zowel kinderen als volwassenen het bezoeken waard! Tijdens dit tweedaagse evenement worden de nieuwste spellen gepresenteerd, krijg je speltips van echte profs en neem je het tijdens een toernooi op tegen andere spelletjesliefhebbers. Kids kunnen lekker spelen op het Kinderplein, terwijl hun ouders een uniek tweedehands bordspel op de kop tikken.

Lees meer: SPELLENSPEKTAKEL 2016 in Eindhoven

Win Kaarten

Win kaarten voor Corso Zundert

mce stuivezand winnaar 2007 bloemencorso zundert

like onze facebookpagina en maak kans op 2 kaarten voor het Corso in Zundert.

Corso Zundert 4 & 5 september 2016
 
 
 

mailuwbericht.fw

weer