Info-Nederland.nl

Nieuws uit jouw regio

regio Helmond

Geen vluchtelingenopvang in Helmond

Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Helmond heeft op dinsdag 27 september het besluit genomen om de drie aan het COA aangeboden locaties voor vluchtelingenopvang in te trekken.

Concreet betekent dit dat er op dit moment geen vluchtelingen in Helmond zullen worden opgevangen.

Ten grondslag aan dit besluit ligt het lagere aantal vluchtelingen dat de afgelopen maanden Nederland is binnengekomen. Tot 1 september zijn er ongeveer 17.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen, wat een stuk lager is dan de voorspellingen die eerder waren gedaan. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft in gesprek met de gemeente Helmond aangegeven op dit moment over voldoende locaties te beschikken om deze vluchtelingen op te kunnen vangen.

Lees meer: Geen vluchtelingenopvang in Helmond

Voor iedereen met een beperking of chronische aandoening een sport op maat!

Sporten op maat in de Peelgemeenten

Inleiding
Sport en bewegen is hartstikke leuk en bovendien is het goed voor je gezondheid. Alleen, samen, binnen of buiten, het is allemaal mogelijk. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om de sport te vinden die bij hem/haar past. Mensen met een verstandelijke-, lichamelijke beperking of chronische aandoening hebben vaak veel moeite met het vinden van een geschikte sport- of beweeg activiteit. Stichting JIBB Helmond en project Leef! in Deurne voelden een sterke behoefte om daar verandering in te brengen.

Lees meer: Voor iedereen met een beperking of chronische aandoening een sport op maat!

Welkom in Theatercafé de Zachte G! in Helmond

In Theatercafé de Zachte G nemen we u mee in de dynamische en identiteitsvolle wereld van de Brabantse taal en cultuur.

De zachte G staat voor gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid. Hier voel je je thuis, een theater voor alle Brabanders en voor hen die even Brabander willen zijn.
Uw gastvrouw is Karin Bruers, cabaretière en culturele duizendpoot én echte Brabantse (veul Brabantser kredde ze nie!). Onze ‘huisband’ is deze avond Op Zoek Naar Johan en ook Helmonds eigen talent Thomas Pieters zal zingend zijn zachte G laten horen.

Lees meer: Welkom in Theatercafé de Zachte G! in Helmond

Ons Brabant Festival in Helmond

Ons Brabant - hoe gezellig, gastvrij en gemoedelijk is dat wel (of) niet?

Ons Brabant Festival staat in het teken van het Brabander-zijn, met al het moois dat we waarderen aan de Brabantse cultuur, taal, streekgerechten en geschiedenis. In het erfgoedcollege, dat zondagmiddag plaatsvindt in het Kasteel van Helmond, gaan we in op de vraag wat nou zo typisch Brabants is, of dat eigenlijk wel helemaal klopt en kijken we kritisch naar het Brabantse culturele erfgoed.

Lees meer: Ons Brabant Festival in Helmond

17e Peeltocht van AV LGD Deurne op zondag 25 september

Op zondag 25 september wordt voor de 17e keer de Peelwandeltocht georganiseerd door AV LGD Deurne.

De startlokatie is ook dit jaar vanuit het mooi en centraal gelegen Hotel Eetcafé “In d’Ouwe Peel” in het centrum van Helenaveen. Alle wandelroutes vanaf 5 km tot 30 km zijn weer volledig nieuw uitgezet en gaan allemaal door de prachtige peelgebieden met de kanalen, vennen en mooie vergezichten in de Mariapeel en het prachtige natuurgebied rondom de oude Karpervijver.

Lees meer: 17e Peeltocht van AV LGD Deurne op zondag 25 september

Gezocht: creatieve ondernemer voor de oude bieb in Helmond

Grijp uw kans! Het pand van de oude bieb aan de Markt 43 in Helmond is te koop/te huur.

De gemeente Helmond is op zoek naar een ondernemer voor het ruim 1700m2 grote pand in het centrum. Alle mogelijkheden zijn nog open. De gemeente is op zoek naar een mooie invulling van de oude bieb. Inschrijving om het pand te kopen is mogelijk vanaf € 1.000.000,- of een huurbedrag van € 80.000,- per jaar.

Wethouder Paul Smeulders (vastgoed): ‘We zoeken naar potentiële kopers of huurders die dit bijzondere pand nieuw leven inblazen en daarmee een extra impuls geven aan het Helmondse centrum.

Lees meer: Gezocht: creatieve ondernemer voor de oude bieb in Helmond

Kennismakingsmarkt: Aangenaam Sociaal in Helmond

Als aanloop naar de dag van de Armoede wordt op donderdag 22 september a.s. op het parkeerterrein van Super Sociaal, Jobfactory en Ruilwinkel een markt gehouden waar u kunt kennismaken met diverse sociale organisaties in Helmond. Deze openluchtmarkt is een ideale gelegenheid om op informele, aangename en ongedwongen wijze kennis te maken met maatschappelijke projecten in Helmond.

Lees meer: Kennismakingsmarkt: Aangenaam Sociaal in Helmond

Vanaf 20 september bij Gemeentemuseum Helmond: solo expositie Yinka Shonibare MBE en designpresentatie Vlisco

Gemeentemuseum Helmond presenteert twee bijzondere tentoonstellingen in de Boscotondohal:

logo gemeentemuseum helmondVan 20-09-2016 t/m 12-02-2017 toont het museum werk van Yinka Shonibare MBE. Van 20-09-2016 t/m 12-03-2017 maakt de bezoeker kennis met het Helmondse textielbedrijf Vlisco in de presentatie ‘Vlisco 1:1 Un à Un’. Beide presentaties zijn nauw verweven: de Vlisco stoffen zijn een bron van inspiratie voor Shonibare. De Brits/Nigeriaanse kunstenaar gebruikt in zijn werk de ‘Dutch wax’: gemaakt voor de Afrikaanse markt maar Made in Helmond.

Lees meer: Vanaf 20 september bij Gemeentemuseum Helmond: solo expositie Yinka Shonibare MBE en...

Start renovatie Julianabrug Helmond

Dit najaar wordt de Julianabrug in Helmond gerenoveerd.

logo gemeente helmondAls alles klaar is, kan de brug incidenteel open, waardoor de scheepvaart over de Zuid-Willemsvaart kan doorvaren tot aan de Havenbrug. De werkzaamheden starten 19 september en duren tot en met 16 oktober aanstaande. Tijdens de werkzaamheden ontstaat er verkeershinder.

In het weekend van 1 en 2 oktober is de noordzijde van de brug in zijn geheel afgesloten voor verkeer.

Lees meer: Start renovatie Julianabrug Helmond

Hoe gezond ben jij? Laat je testen op 1 oktober in Helmond

De zomervakantie is voorbij. Nog even na genieten en daarna komen weer die goede voornemens.

jibb helmondWat worden jouw goede voornemens? Stoppen met roken? Meer bewegen? Gezonder eten? Minder stress?

We willen allemaal graag werken aan een gezonde levensstijl. Maar hoe gezond zijn we nu eigenlijk? Kom daar op 1 oktober achter! De buurtsportcoach van Stichting Jibb helpt jou met je goede voornemens door een gratis algehele gezondheidscheck aan te bieden tijdens de Meet, Weet en Beweeg bijeenkomst op 1 oktober bij Medifit in Helmond.

Lees meer: Hoe gezond ben jij? Laat je testen op 1 oktober in Helmond

Oldtimer bromfietsbeurs -en bromfietsshow 2016 “De Vette Bougie” Zondag 25 september

Als oldtimer bromfietsclub “De Vette Bougie” te Deurne organiseren wij elk jaar op de laatste zondag van september een oldtimer bromfietsbeurs met bromfietsshow.

oldtimer bromfietsclub De Vette Bougie te DeurneDeze oldtimer bromfietsbeurs met show wordt voor de achttiende keer georganiseerd op Zondag 25 september 2016 in de grote hal van “ Natuurpoort De Peel” Leegveld 8a 5753 SG te Deurne van 10.00 tot 15.00 uur.
De entreeprijs is € 4, kinderen tot 12 jaar gratis.

Lees meer: Oldtimer bromfietsbeurs -en bromfietsshow 2016 “De Vette Bougie” Zondag 25 september

Start nieuw concertseizoen Lambertus met saxofoon en piano

Op 18 september start het nieuwe seizoen van Lambertus concerten met een zondagochtendconcert in de Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond.

Het vrouwelijk duo IJlstra & Garcia treedt op met kamermuziek van o.a. De Falla en Villa Lobos. Aanvang 11.00u, entree: € 7,50.
De jonge energieke Femke IJlstra en Celia García García spelen een levendig en spannend programma, waarin ze samen maar ook individueel hun virtuositeit tonen. Ze nemen u onder de titel ‘Colores del Sur’ met hun opgewekte klanken mee naar het passievolle, muzikale zuiden. De muziek van componisten als De Falla, Albéniz, Ravel, Villa Lobos en Milhaud staat garant voor een bruisende start van uw zondag.

Lees meer: Start nieuw concertseizoen  Lambertus met saxofoon en piano

mailuwbericht.fw

weer

 

Heeft u nieuws voor deze website mail het naar:

nieuws@info-nederland.nl

vermeld de plaatsnaam waar uw bericht thuis hoort


Nieuws word gratis geplaatst voor:

verenigingen, stichtingen, kunst en culturele organisaties en andere non-profit instellingen.


Alle berichten op onze websites zijn 1 op 1 gekopieerd uit het bericht aangeleverd door de organisatie, wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van het bericht, vragen over het bericht kunt u stellen aan de organisatie die vermeld staat in het bericht


Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden