Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Flevoland

logo flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis gaat de medicatietoedieningen controleren met het medicatieveiligheidssysteem van MedEye.

Daarmee kiest het ziekenhuis, dat 385 bedden telt, voor innovatieve en aantoonbaar bewezen technologie om de medicatieveiligheid aan het bed van de patiënt te bewaken. Het Flevoziekenhuis is het eerste ziekenhuis in de regio dat MedEye gebruikt.

Foutloos medicatie verstrekken

Edo Schubert, lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid, is verheugd over de enorme stap vooruit in medicatieveiligheid: “Medicatieveiligheid is in alle ziekenhuizen een belangrijk onderwerp, juist omdat we weten dat er nog te vaak iets misgaat of dreigt te gaan.

Lees meer: Flevoziekenhuis kiest voor...

 Op 19 september organiseert Flevoland Werkt! in Lelystad een Regionaal Banenevent.

Flevoland WerktIn het stadhuis en buiten op het Stadhuisplein zullen circa vijftig bedrijven en instellingen uit heel Flevoland zich presenteren aan werkzoekenden in zijn algemeenheid en in het bijzonder aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in het kader van de Banenafspraak aan werk worden geholpen.

Lees meer: Groot regionaal banenevent op 19 september in...

 De winnaressen voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar zijn donderdag 15 juni in The Lux in Zeewolde bekendgemaakt.

Juryvoorzitter Gerrit Jan Gorter reikte de prijzen uit aan Klaartje Wierbos van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere. Deze laatste ontving bovendien de Publieksprijs.

Lees meer: Winnaressen Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar...

Spectaculaire activiteiten tijdens vijfde Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Nog minder dan twee weken en dan is het zo ver. Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Tijdens deze spectaculaire dag laten verschillende hulpdiensten zien wat hun werk precies inhoudt. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Hiervoor staan er door het hele centrum allerlei bijzondere en interactieve activiteiten op het programma.

Lees meer:  vijfde Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Waterschap Zuiderzeeland, Stad & Natuur, Waterburgemeester Almere en de gemeente Almere organiseren zondagmiddag 6 mei De Dag van Ons Water in Almere Poort.

  Tijdens de landelijke Week van Ons Water wordt extra  aandacht gevraagd voor schoon water en water in en om het huis.  Daarom ook de aansluiting op de campagne Zet Almere in Bloei. Bewoners kunnen een tegel inleveren, krijgen er een gratis plant voor in de plaats, begieten deze met liefst regenwater en zorgen zo voor de natuur (mens en dier).

Lees meer: Ontdek waterrijk Almere Poort tijdens de Dag van...

Op Tweede Paasdag onderweg in Almere?

Reis voor 1 euro de hele dag met allGo.

Zin om op Tweede Paasdag te shoppen in Almere Centrum? Op bezoek bij vrienden of familie? Of zomaar eropuit? Dan heeft allGo een speciale aanbieding. In de allGo app of bij de rode verkoopautomaten in de allGo bussen wordt het specialel Go Paaskaartje aangeboden. Hiermee kan de hele dag worden gereisd voor 1 euro.

Lees meer: Reis voor 1 euro de hele dag door Almere met...

Zaterdag 17 maart 2018 is het Nationale Compostdag.

Bewoners kunnen dan gratis een zak compost krijgen bij het Upcycle Centrum in Almere Haven en de recyclingperrons Almere Poort en Buiten. Met de gratis compost bedankt de gemeente bewoners voor hun inspanning om bioafval gescheiden aan te leveren. Op = op!Na 17 maart kan men alleen op de recyclingperron in Almere Buiten gratis compost krijgen. Het gratis compost is beschikbaar tot en met september. Het compost wordt los aangeboden. Men kan het dan zelf in een zak of emmer scheppen.

Lees meer: Gratis compost op Landelijke Compostdag

De werkgroep VN-verdrag in de Praktijk (ViP) heeft de inclusieagenda 2018 – 2021 inzake de rechten van personen met een handicap aangeboden aan wethouder Froukje de Jonge. Hiermee kan de gemeente inclusiebeleid gaan ontwikkelen en uitvoeren.

In 2016 is het VN-verdrag ondertekend inzake de rechten van personen met een handicap. Hierdoor is elke Nederlandse gemeente verplicht om een lokaal inclusiebeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Inclusie houdt in dat elk individu als volwaardig wordt geaccepteerd en dat de omgeving zó is ingericht dat hij of zij volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. De ViP werkgroep bestaat uit 11 Almeerders met o.a. ervaringsdeskundigen, die persoonlijk bekend zijn met een beperking of handicap, en 2 medewerkers vanuit de gemeente.

Lees meer: Overhandiging Inclusieagenda inzake de rechten...

De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt in Homeruskwartier in Almere Poort aan PLUS Vastgoed B.V.

Dit nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan. De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Lees meer: Nieuwe supermarkt in Homeruskwartier Almere...