Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Flevoland

logo flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis gaat de medicatietoedieningen controleren met het medicatieveiligheidssysteem van MedEye.

Daarmee kiest het ziekenhuis, dat 385 bedden telt, voor innovatieve en aantoonbaar bewezen technologie om de medicatieveiligheid aan het bed van de patiënt te bewaken. Het Flevoziekenhuis is het eerste ziekenhuis in de regio dat MedEye gebruikt.

Foutloos medicatie verstrekken

Edo Schubert, lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid, is verheugd over de enorme stap vooruit in medicatieveiligheid: “Medicatieveiligheid is in alle ziekenhuizen een belangrijk onderwerp, juist omdat we weten dat er nog te vaak iets misgaat of dreigt te gaan.

Lees meer: Flevoziekenhuis kiest voor...

 Op 19 september organiseert Flevoland Werkt! in Lelystad een Regionaal Banenevent.

Flevoland WerktIn het stadhuis en buiten op het Stadhuisplein zullen circa vijftig bedrijven en instellingen uit heel Flevoland zich presenteren aan werkzoekenden in zijn algemeenheid en in het bijzonder aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in het kader van de Banenafspraak aan werk worden geholpen.

Lees meer: Groot regionaal banenevent op 19 september in...

 De winnaressen voor de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar zijn donderdag 15 juni in The Lux in Zeewolde bekendgemaakt.

Juryvoorzitter Gerrit Jan Gorter reikte de prijzen uit aan Klaartje Wierbos van het Almeerse Theatergezelschap Vis à Vis, Mitra La Grand, eigenaresse van La Mysore Cosmetics uit Emmeloord en Joy Taling, eigenaresse van Outdoorpark SEC Survivals uit Almere. Deze laatste ontving bovendien de Publieksprijs.

Lees meer: Winnaressen Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar...

Zaterdag 17 maart 2018 is het Nationale Compostdag.

Bewoners kunnen dan gratis een zak compost krijgen bij het Upcycle Centrum in Almere Haven en de recyclingperrons Almere Poort en Buiten. Met de gratis compost bedankt de gemeente bewoners voor hun inspanning om bioafval gescheiden aan te leveren. Op = op!Na 17 maart kan men alleen op de recyclingperron in Almere Buiten gratis compost krijgen. Het gratis compost is beschikbaar tot en met september. Het compost wordt los aangeboden. Men kan het dan zelf in een zak of emmer scheppen.

Lees meer: Gratis compost op Landelijke Compostdag

De werkgroep VN-verdrag in de Praktijk (ViP) heeft de inclusieagenda 2018 – 2021 inzake de rechten van personen met een handicap aangeboden aan wethouder Froukje de Jonge. Hiermee kan de gemeente inclusiebeleid gaan ontwikkelen en uitvoeren.

In 2016 is het VN-verdrag ondertekend inzake de rechten van personen met een handicap. Hierdoor is elke Nederlandse gemeente verplicht om een lokaal inclusiebeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Inclusie houdt in dat elk individu als volwaardig wordt geaccepteerd en dat de omgeving zó is ingericht dat hij of zij volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. De ViP werkgroep bestaat uit 11 Almeerders met o.a. ervaringsdeskundigen, die persoonlijk bekend zijn met een beperking of handicap, en 2 medewerkers vanuit de gemeente.

Lees meer: Overhandiging Inclusieagenda inzake de rechten...

De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt in Homeruskwartier in Almere Poort aan PLUS Vastgoed B.V.

Dit nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan. De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Lees meer: Nieuwe supermarkt in Homeruskwartier Almere...

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere; het Erfgoedcafé.

Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het gebouwde erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari introduceert Eveline Altena, DNA-specialist en archeoloog, u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek.

almere">Lees meer: Lezing over archeologisch DNA-onderzoek in het...

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat opende dinsdag 23 januari het eerste Upcyclecentrum in Nederland.

Dit deed ze samen met wethouder Mark Pol van Almere en gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland. Het Upcyclecentrum in Almere Haven is een unieke plek, waar Almeerders hun afval gescheiden kunnen inleveren en waar direct ook bedrijven aanwezig zijn om nieuwe producten van hun afval te maken. Bij de opening zijn op het Upcyclecentrum al twee ondernemingen gestart: Ruig & Geroest en RUIK. Verder is er een educatiecentrum om uitleg en toelichting te geven op circulaire economie.

almere">Lees meer: Staatssecretaris Van Veldhoven opent uniek...

Energiebedrijf, verzekeraar, drinkwaterbedrijf en Gemeente Belastingen sluiten aan bij ‘Vroeg Eropaf’

Almeerders met beginnende geldproblemen melden zich vaak niet actief voor advies of hulp. Ze schamen zich. Of ze denken dat ze er zelf wel uitkomen. Maar vaak is er al van alles aan de hand voordat geldproblemen ontstaan. Een kleine betalingsachterstand kan dan razendsnel uitgroeien tot een grote schuld. Zo groot dat zelfs iemands woning op het spel komt te staan. Daarom hebben de Almeerse woningcorporaties, PLANgroep en de Zorggroep Almere in februari 2017 het convenant ‘Vroeg Eropaf’ getekend.

Lees meer: Grote betalingsachterstanden voorkomen door er...