Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Almere

Spectaculaire activiteiten tijdens vijfde Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Nog minder dan twee weken en dan is het zo ver. Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Tijdens deze spectaculaire dag laten verschillende hulpdiensten zien wat hun werk precies inhoudt. Bezoekers komen niet alleen te weten wat de hulpdiensten allemaal doen, maar krijgen ook tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten of om deze te voorkomen. Hiervoor staan er door het hele centrum allerlei bijzondere en interactieve activiteiten op het programma.

Lees meer:  vijfde Landelijke Veiligheidsdag in Almere

Waterschap Zuiderzeeland, Stad & Natuur, Waterburgemeester Almere en de gemeente Almere organiseren zondagmiddag 6 mei De Dag van Ons Water in Almere Poort.

  Tijdens de landelijke Week van Ons Water wordt extra  aandacht gevraagd voor schoon water en water in en om het huis.  Daarom ook de aansluiting op de campagne Zet Almere in Bloei. Bewoners kunnen een tegel inleveren, krijgen er een gratis plant voor in de plaats, begieten deze met liefst regenwater en zorgen zo voor de natuur (mens en dier).

Lees meer: Ontdek waterrijk Almere Poort tijdens de Dag van...

Op Tweede Paasdag onderweg in Almere?

Reis voor 1 euro de hele dag met allGo.

Zin om op Tweede Paasdag te shoppen in Almere Centrum? Op bezoek bij vrienden of familie? Of zomaar eropuit? Dan heeft allGo een speciale aanbieding. In de allGo app of bij de rode verkoopautomaten in de allGo bussen wordt het specialel Go Paaskaartje aangeboden. Hiermee kan de hele dag worden gereisd voor 1 euro.

Lees meer: Reis voor 1 euro de hele dag door Almere met...

Zaterdag 17 maart 2018 is het Nationale Compostdag.

Bewoners kunnen dan gratis een zak compost krijgen bij het Upcycle Centrum in Almere Haven en de recyclingperrons Almere Poort en Buiten. Met de gratis compost bedankt de gemeente bewoners voor hun inspanning om bioafval gescheiden aan te leveren. Op = op!Na 17 maart kan men alleen op de recyclingperron in Almere Buiten gratis compost krijgen. Het gratis compost is beschikbaar tot en met september. Het compost wordt los aangeboden. Men kan het dan zelf in een zak of emmer scheppen.

Lees meer: Gratis compost op Landelijke Compostdag

De werkgroep VN-verdrag in de Praktijk (ViP) heeft de inclusieagenda 2018 – 2021 inzake de rechten van personen met een handicap aangeboden aan wethouder Froukje de Jonge. Hiermee kan de gemeente inclusiebeleid gaan ontwikkelen en uitvoeren.

In 2016 is het VN-verdrag ondertekend inzake de rechten van personen met een handicap. Hierdoor is elke Nederlandse gemeente verplicht om een lokaal inclusiebeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Inclusie houdt in dat elk individu als volwaardig wordt geaccepteerd en dat de omgeving zó is ingericht dat hij of zij volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. De ViP werkgroep bestaat uit 11 Almeerders met o.a. ervaringsdeskundigen, die persoonlijk bekend zijn met een beperking of handicap, en 2 medewerkers vanuit de gemeente.

Lees meer: Overhandiging Inclusieagenda inzake de rechten...

De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt in Homeruskwartier in Almere Poort aan PLUS Vastgoed B.V.

Dit nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan. De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Lees meer: Nieuwe supermarkt in Homeruskwartier Almere...

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere; het Erfgoedcafé.

Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het gebouwde erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari introduceert Eveline Altena, DNA-specialist en archeoloog, u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek.

Lees meer: Lezing over archeologisch DNA-onderzoek in het...

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat opende dinsdag 23 januari het eerste Upcyclecentrum in Nederland.

Dit deed ze samen met wethouder Mark Pol van Almere en gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland. Het Upcyclecentrum in Almere Haven is een unieke plek, waar Almeerders hun afval gescheiden kunnen inleveren en waar direct ook bedrijven aanwezig zijn om nieuwe producten van hun afval te maken. Bij de opening zijn op het Upcyclecentrum al twee ondernemingen gestart: Ruig & Geroest en RUIK. Verder is er een educatiecentrum om uitleg en toelichting te geven op circulaire economie.

Lees meer: Staatssecretaris Van Veldhoven opent uniek...

Energiebedrijf, verzekeraar, drinkwaterbedrijf en Gemeente Belastingen sluiten aan bij ‘Vroeg Eropaf’

Almeerders met beginnende geldproblemen melden zich vaak niet actief voor advies of hulp. Ze schamen zich. Of ze denken dat ze er zelf wel uitkomen. Maar vaak is er al van alles aan de hand voordat geldproblemen ontstaan. Een kleine betalingsachterstand kan dan razendsnel uitgroeien tot een grote schuld. Zo groot dat zelfs iemands woning op het spel komt te staan. Daarom hebben de Almeerse woningcorporaties, PLANgroep en de Zorggroep Almere in februari 2017 het convenant ‘Vroeg Eropaf’ getekend.

Lees meer: Grote betalingsachterstanden voorkomen door er...

<