Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Almere

Zaterdag 17 maart 2018 is het Nationale Compostdag.

Bewoners kunnen dan gratis een zak compost krijgen bij het Upcycle Centrum in Almere Haven en de recyclingperrons Almere Poort en Buiten. Met de gratis compost bedankt de gemeente bewoners voor hun inspanning om bioafval gescheiden aan te leveren. Op = op!Na 17 maart kan men alleen op de recyclingperron in Almere Buiten gratis compost krijgen. Het gratis compost is beschikbaar tot en met september. Het compost wordt los aangeboden. Men kan het dan zelf in een zak of emmer scheppen.

Lees meer: Gratis compost op Landelijke Compostdag

De werkgroep VN-verdrag in de Praktijk (ViP) heeft de inclusieagenda 2018 – 2021 inzake de rechten van personen met een handicap aangeboden aan wethouder Froukje de Jonge. Hiermee kan de gemeente inclusiebeleid gaan ontwikkelen en uitvoeren.

In 2016 is het VN-verdrag ondertekend inzake de rechten van personen met een handicap. Hierdoor is elke Nederlandse gemeente verplicht om een lokaal inclusiebeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Inclusie houdt in dat elk individu als volwaardig wordt geaccepteerd en dat de omgeving zó is ingericht dat hij of zij volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. De ViP werkgroep bestaat uit 11 Almeerders met o.a. ervaringsdeskundigen, die persoonlijk bekend zijn met een beperking of handicap, en 2 medewerkers vanuit de gemeente.

Lees meer: Overhandiging Inclusieagenda inzake de rechten...

De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt in Homeruskwartier in Almere Poort aan PLUS Vastgoed B.V.

Dit nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan. De gemeente beoordeelde de plannen op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of het een nog niet aanwezige formule is in Poort. De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en de bewoners.

Lees meer: Nieuwe supermarkt in Homeruskwartier Almere...

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Erfgoedhuis Almere een bijeenkomst over de geschiedenis van Almere; het Erfgoedcafé.

Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het gebouwde erfgoed. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari introduceert Eveline Altena, DNA-specialist en archeoloog, u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek.

Lees meer: Lezing over archeologisch DNA-onderzoek in het...

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat opende dinsdag 23 januari het eerste Upcyclecentrum in Nederland.

Dit deed ze samen met wethouder Mark Pol van Almere en gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland. Het Upcyclecentrum in Almere Haven is een unieke plek, waar Almeerders hun afval gescheiden kunnen inleveren en waar direct ook bedrijven aanwezig zijn om nieuwe producten van hun afval te maken. Bij de opening zijn op het Upcyclecentrum al twee ondernemingen gestart: Ruig & Geroest en RUIK. Verder is er een educatiecentrum om uitleg en toelichting te geven op circulaire economie.

Lees meer: Staatssecretaris Van Veldhoven opent uniek...

Energiebedrijf, verzekeraar, drinkwaterbedrijf en Gemeente Belastingen sluiten aan bij ‘Vroeg Eropaf’

Almeerders met beginnende geldproblemen melden zich vaak niet actief voor advies of hulp. Ze schamen zich. Of ze denken dat ze er zelf wel uitkomen. Maar vaak is er al van alles aan de hand voordat geldproblemen ontstaan. Een kleine betalingsachterstand kan dan razendsnel uitgroeien tot een grote schuld. Zo groot dat zelfs iemands woning op het spel komt te staan. Daarom hebben de Almeerse woningcorporaties, PLANgroep en de Zorggroep Almere in februari 2017 het convenant ‘Vroeg Eropaf’ getekend.

Lees meer: Grote betalingsachterstanden voorkomen door er...

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed: De geschiedenis van wijnbouw en wijnproeverij in Erfgoedhuis Almere.

2018 is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Daarom organiseert het Erfgoedhuis Almere het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema’s. Op zaterdag 13 januari 2018 vindt de eerste activiteit plaats. Erfgoedhuis Almere en Stadswijngaard Hof van Almere organiseren dan een middag over de geschiedenis van wijnbouw en de productie van wijn. Iedereen is van harte welkom!

almere">Lees meer: De geschiedenis van wijnbouw en wijnproeverij in...

Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT), het NOC*NSF en Topsport Flevoland organiseerden afgelopen zondag samen met sportbonden in het Topsportcentrum Almere de landelijke NOC*NSF Talentdag, een nationale zoektocht naar topsporttalenten. De talentdag werd ondersteund door studenten van het ROC van Flevoland, opleiding Sport & Bewegen. De 250 deelnemende scholieren werden getest op allerlei fysieke vaardigheden, waaronder de sprinttest, shuttle run test en sprongtest.

almere">Lees meer: Zoektocht naar topsporttalent in Almere

Start werkzaamheden op bushaltes: plaatsing fundering nieuwe haltezuilen

 Keolis Nederland, het huidige Syntus, start in oktober in Almere met het plaatsen van funderingen op bushaltes om nieuwe haltezuilen te kunnen plaatsen. Deze haltezuilen krijgen dezelfde kleur als de buslijn die daar vanaf 10 december door allGo gereden wordt. De haltezuilen dragen bij aan de metro-uitstraling die Keolis Nederland voor allGo tijdens de openbare aanbesteding van het busvervoer heeft aangeboden. AllGo is vanaf 10 december 2017 de nieuwe busvervoerder in de gemeente Almere.

Lees meer: Almere - Start werkzaamheden op bushaltes