Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Gelderland

 Een stad vol clowns. Dat moet donderdag 17 mei de klinkende afsluiting worden van de 50e Avondwandelvierdaagse in Hattem.

De vijftigste editie van het jaarlijkse wandelevenement wordt met diverse bijzonderheden omlijst. Zo is er in samenwerking met het JOGG-project (jongeren op gezond gewicht) van de gemeente Hattem een actie waarbij alle deelnemers vooraf een bidon krijgen. Hier kan met de klas een foto van worden gemaakt, die meedingt naar een leuke prijs. Vadesto biedt de winnaar een leuke activiteit aan. Ook AH biedt de wandelaars tijdens de Avondvierdaagse een en ander aan.

Lees meer: Hattem vol clowns bij 50e Avondvierdaagse

Op zaterdag 24 maart 2018 vindt op Kasteel Middachten in De Steeg de jaarlijkse Faunadag plaats.

Faunadag 2018 zaterdag 24 maartIedereen die meer wil weten over het beheer van herten en zwijnen op de Veluwe is van harte welkom. Er is extra aandacht voor eten dat de natuur ons biedt: bereiden van wild en eetbare planten uit het wild. De entree voor dit evenement is vrij.

Op de Veluwe komen grote hoefdieren als wild zwijn, edelhert, damhert, ree en moeflon voor.

Omdat er op de Veluwe maar een beperkte ruimte is en veel oppervlakte wordt gebruikt voor landbouw, wonen en recreatie, moeten de dieren worden beheerd. Beheren betekent ook jaarlijks een aantal dieren uit de populatie wegnemen.

Lees meer: Fotowedstrijd Veluws wild tijdens Faunadag op...

Programmering Posttheater Arnhem maart - 2018

 

Genre:              Muziek
Artiest:             De Eddy Zoëy Band
Titel:                 ‘Van Boudewijn de Groot tot Lil’ Kleine’,
                        de Geschiedenis van de NL'stalige Popmuziek
Locatie:            Posttheater
Adres:              Rosendaalsestraat 27, 6824 CA Arnhem
Datum:             donderdag 01-03-2018
Tijd:                 20:30 uur

Prijs:                € 19,50

Lees meer: Programmering Posttheater Arnhem maart - 2018

Vrijdag 26 januari tonen ruim vijftig instellingen, organisaties en kunstenaars zich aan het publiek tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht.

1e Arnhemse UitnachtIn de westelijke binnenstad, op de as Luxor Live - Huis Oostpool, is de hele avond en nacht een gratis programma bij te wonen met ruim honderd acts, optredens, performances en beeldende kunst in de openbare ruimte. Rozet, Focus Filmtheater, ArtEZ-Kortestraat, Theater a/d Rijn, Luxor Live, Huis Oostpool, Showroom Arnhem, Flor de Fango, DE.GROEN, Circa...dit en CODE ROOD zijn de (cultuur)huizen die gastvrij onderdak bieden aan kunstenaars en publiek.

Lees meer: Highlights 1e Arnhemse Uitnacht

THEATERSCHOOL LUNA LAAT JE STRALEN ALS EEN STER!

Theaterschool lunaHou jij van musicals? Droom jij ervan om in een grote musical, film of TV mee te spelen? Dan is dit jou kans! Theaterschool Luna in Arnhem is al 12 jaar een begrip in het oosten. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot de grootste jeugdtheaterschool van Overijssel en hebben al heel veel goede resultaten geboekt omtrent professioneel musicals, film en andere optredens.

Lees meer: Uniek theater seizoen met Theaterschool Luna!

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) ontwikkelt met Gemeente Arnhem en Burgers’ Zoo creatieve campagne om kinderen gezond te laten eten en bewegen

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen in Nederland kampen met overgewicht. Ook Arnhem ontsnapt niet aan deze negatieve ontwikkeling. In wijken met een lage sociaal-economische status (SES) ligt het percentage kinderen met overgewicht en zelfs ziekelijk overgewicht (obesitas) significant hoger dan in vergelijkbare wijken met een hogere SES-score.

Lees meer: Arnhemse basisschool verdient gratis dag...

Van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni vindt in de binnenstad van Arnhem de derde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats.

Nieuwe Types gaat op zoek naar de staat van het verhaal en onderzoekt vier dagen lang de toekomst van de literatuur. Het festival vestigt de aandacht op nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen. 

Op zaterdag 24 juni is er een grootse festivalavond met performances, interviews en voordrachten van zowel grote namen als aanstormende nieuwelingen. Met onder meer een lezing over de Staat van het Verhaal door Micha Wertheim, een optreden van Tom Lanoyes  ‘impro-jazz-lit-posse’Bloednoot en levensadvies van ouderen tijdens Q&A with the Grey. 

arnhem">Lees meer: Nieuwe Types – 24 juni – Festivalavond – Arnhem

De Partij voor de Dieren blijft groeien en heeft na de verkiezingen nu 2 zetels in Apeldoorn.

Ook in andere gemeenten groeit de partij flink door. Hieruit blijkt dat steeds meer mensen beseffen dat we zuinig moet zijn op deze aarde en alles wat erop leeft.
Het politieke landschap is versnipperd en verdeeld. Er zijn meer kleinere partijen in de raad. Het midden (PvdA en D66) heeft flink verloren, maar zowel traditioneel links (GroenLinks en SP) als traditioneel rechts (VVD en Lokaal Apeldoorn) hebben stemmen gewonnen. Hoe vorm je in zo’n geval een goede coalitie?

apeldoorns-klimaatpact">Lees meer: Partij voor de Dieren pleit voor Apeldoorns...

Verkiezingsprogramma CDA Apeldoorn: gratis sporten voor alle kinderen onder de 12 jaar

Met gepaste trots presenteert het CDA Apeldoorn het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Met het verkiezingsthema ‘dichtbij’ geeft bestuursvoorzitter Jacqueline van Leeuwen aan ook de komende vier jaar dichtbij mensen in Apeldoorn te staan.

apeldoorn">Lees meer: Verkiezingsprogramma CDA Apeldoorn: