Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

regio Apeldoorn

De Partij voor de Dieren blijft groeien en heeft na de verkiezingen nu 2 zetels in Apeldoorn.

Ook in andere gemeenten groeit de partij flink door. Hieruit blijkt dat steeds meer mensen beseffen dat we zuinig moet zijn op deze aarde en alles wat erop leeft.
Het politieke landschap is versnipperd en verdeeld. Er zijn meer kleinere partijen in de raad. Het midden (PvdA en D66) heeft flink verloren, maar zowel traditioneel links (GroenLinks en SP) als traditioneel rechts (VVD en Lokaal Apeldoorn) hebben stemmen gewonnen. Hoe vorm je in zo’n geval een goede coalitie?

Lees meer: Partij voor de Dieren pleit voor Apeldoorns...

Verkiezingsprogramma CDA Apeldoorn: gratis sporten voor alle kinderen onder de 12 jaar

Met gepaste trots presenteert het CDA Apeldoorn het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Met het verkiezingsthema ‘dichtbij’ geeft bestuursvoorzitter Jacqueline van Leeuwen aan ook de komende vier jaar dichtbij mensen in Apeldoorn te staan.

Lees meer: Verkiezingsprogramma CDA Apeldoorn:

Zorgorganisaties, onderwijs en gemeente werken samen om tekort arbeidsmarkt op te lossen

Steeds meer zorg wordt thuis of dicht bij huis gegeven. Ook wordt de zorg die thuis gegeven wordt steeds complexer. Tegelijk is er een tekort aan breed opgeleide zorgprofessionals die op verschillende plekken ingezet kunnen worden, om deze zorg te leveren. Zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente Apeldoorn, verenigd in het Zorgplatform Apeldoorn, gaan hier wat aan doen.

Lees meer: samenwerken  om tekort arbeidsmarkt op te lossen...