Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

regio Nijmegen

De deelnemers aan de Shelter City Bike Challenge van Groningen naar Maastricht, worden op zaterdag 19 mei in Nijmegen ontvangen tijdens International Music Meeting Festival.

De fietsers die een tocht afleggen van 7 dagen, pauzeren tijdens het Pinksterfestival in Park Brakkenstein. Music Meeting ondersteunt het initiatief omdat het festival zich verbonden voelt met democratische waarden en een pleidooi houdt voor een wereld zonder muren.

Lees meer: Music Meeting, Shelter City en de stadstekenaar...

Muziekfestival Music Meeting, dat dit jaar op 19, 20 en 21 mei plaatsvindt, ondergaat een flinke metamorfose.

Music Meeting Festival

Het terrein krijgt een avontuurlijker indeling, er komen twee nieuwe hoofdpodia en het uiterlijk van het festival wordt vernieuwd. Tijdens het Pinksterweekend ervaart de bezoeker een optimale muziekbeleving.
Het festivalterrein – Park Brakkenstein - gaat flink op de schop. “De essentie – namelijk muziek laten horen die zelden of nooit in Nederland klinkt – blijft hetzelfde. We willen onze bezoekers nog meer inspireren. De indeling van het terrein wordt spannender waardoor je het gevoel krijgt dat je even in een andere wereld bent. Een indeling die de muziekbeleving versterkt.

Lees meer: Vernieuwingen Muziekfestival Music Meeting

Op zaterdag 10 maart vindt het Nijmeegs Boekenfeest weer plaats.

Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten  ̶  waaronder Jan Terlouw, Hanna Bervoets en Lieke Marsman  ̶  reizen af naar Nijmegen om hun groene licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

De laatste editie van ‘Nederland leest’ stond in het teken van robots, Nijmegen is dit jaar de eerste Nederlandse Green Capital van Europa, en als klap op de vuurpijl draait de Boekenweek dit jaar geheel om de natuur.

Lees meer: Jan Terlouw en Hanna Bervoets te gast tijdens...

Het Wintertuinfestival, dat van 22 tot en met 25 november plaatsvindt in Nijmegen, heeft dit jaar als titel: De vrije lezer.

Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars – onder wie Adriaan van Dis – gaan in op dit thema. Zowel grote literaire namen als aanstormende talenten reizen af naar Nijmegen. Op diverse locaties in de binnenstad zijn programma's en activiteiten.

Lees meer: Wintertuinfestival 2017 Nijmegen viert de vrije...

Vanaf vrijdag 1 september is er bij LUX Nijmegen een gratis toegankelijke foto expositie over Joris Ivens in het café en kassagebouw te bezichtigen.

Op 15 september zal de Joris Ivenszaal in het nieuwe educatiecentrum van LUX officieel open gaan.


Joris Ivens

Bijna 30 jaar geleden werd Joris Ivens ereburger van Nijmegen. Niet voor niets, de in Nijmegen geboren Joris Ivens heeft met zijn karakteristieke, politiek geëngageerde documentaires wereldwijd opzien gebaard. Als pionier in de filmwereld werd hij op veel plekken geroemd, maar soms ook bekritiseerd vanwege de politieke lading in zijn films.

nijmegen">Lees meer: Joris Ivens foto en film expositie bij LUX...

Dinsdag 26 september presenteert dichter Wout Waanders zijn literaire talkshow over het theatrale in Nijmegen.

We horen dagelijks veel mensen spreken. Een radiocolumn, een politieke speech of een gedicht: sommige voordrachten zijn goed te volgen, terwijl bij andere je gedachten gelijk afdwalen. Ligt dat aan de spreker? Of bestaat er zoiets als een ‘lekkere spreektekst’ – waar iedereen mee weg kan komen. In De Lindenberg gaat Wout hierover in gesprek met scenarioschrijfster Maria Goos, dichter Stijn Vranken en wetenschapper Kila van der Starre. Ook studententheatervereniging Op Hoop van Zegen werkt aan de avond mee.

Lees meer: Maria Goos komt naar Wintertuinsessie over het...

Tijdens de ‘Nimweegse Dag’ op zondag 16 juli vinden er twee interactieve openluchtcolleges plaats van Nijmeegse topwetenschappers van de Radboud Universiteit.

Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen en René ten Bos, hoogleraar filosofie en in 2017 ‘Denker des Vaderlands’. Met de ‘Nimweegse Dag’ geeft Van Ouds de zondag van de feesten een volledig lokale invulling: Nijmeegse bands (o.a. BAB, Bart & Alex en The Drive), de bekende Nijmeegse presentator Happy Miel en deze twee succesvolle hoogleraren van de Radboud Universiteit.

Lees meer: Café Van Ouds haalt Nijmeegse topwetenschappers...

AGENDA Doornroosje & Merleyn Nijmegen in de maanden  juli & augustus

zaterdag 01.07
Let’s Take It Outside Tour
Douwe Bob @ Gofferttheater
OLT De Goffert
19:45
€ 27,00

vrijdag 07.07
The Levellers
Doornroosje
20:15
€ 20,00

nijmegen/agenda-doornroosje-merleyn-juli-augustus">Lees meer: AGENDA Doornroosje & Merleyn juli & augustus