Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Groningen

 Vandaag zet Het Groninger Landschap de zeehondenkijkwand neer op de dijk bij de Punt van Reide in Termunten.

Doel van de wand is dat mensen kunnen genieten van de zeehonden zonder dat ze worden verstoord.

De wand wordt in april jaarlijks opgebouwd. In oktober wordt deze weer afgebroken om te voorkomen dat er in de winter schade ontstaat  aan de kruin van de dijk door zware stormen. Jaarlijks trekt de wand zo’n 35.000 bezoekers. Het Dollard Bezoekerscentrum is in de zomermaanden ook op woensdag en vrijdagmiddag geopend.

Lees meer: Zeehonden kijken bij de Punt van Reide 

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 11 februari een voorstelling door kindertheater Bloem in bezoekerscentrum Reitdiep.

Groensproet en Blad, de bosvrienden, spelen graag in het bos. Ze verwonderen zich over de kleuren in de natuur.
Helaas is het nu nog winter in het bos en de weilanden. Alles is zo kaal. Samen bedenken ze een plan om het bos op te vrolijken.De voorstelling wordt 2x uitgevoerd, om 14:00 uur en om 15:00 uur. Het spel van theater Bloem heeft de natuur als uitgangspunt en de voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

Lees meer: Kindertheater Bloem '“Grote ogen zien veel...

Op zondag 21 januari organiseert Het Groninger Landschap een lezing met aansluitend een wandeling met het thema: geschiedenis van Landgoed Ennemaborg.

Beleef de ontstaansgeschiedenis van dit uniek stukje natuur! Kom naar de lezing in het Koesthuis en wandel daarna mee in het Midwolderbos en omgeving. 

Tijd: 13.00 - 16.00 uur
Locatie: Koetshuis Ennemaborg,Hoofdweg 96, 9681AJ Midwolda. 
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Consumptie

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 21 januari om 14.00 uur de jeugdactiviteit: Rad van natuur bij Bezoekerscentrum Reitdiep.

Wat weet jij van de natuur? En hoe bekend ben jij met de omgeving van het  bezoekerscentrum? Geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan. Aan het einde van het spel weet je veel meer van de natuur!
Het bezoekerscentrum biedt naast exposities en diverse activiteiten onder andere: een prachtige film over het Reitdiepgebied met Floortje Dessing en een leuke winkel met diverse streekproducten en wandel- en fietsroutes. 

Lees meer: jeugdactiviteit: Rad van natuur bij...

Op zondag 30 juli organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk. 

Bij de kijkwand zien we zeehonden en op veel plekken zien we diverse watervogels en steltlopers. Het water in de polder zit vol stekelbaars en glasaal die onderweg zijn naar de zoete binnenwateren. 

Lees meer: Het Groninger Landschap organiseert Wandeling...

Het Groninger Landschap heeft op 27 juni een stuk grond bij Roode Haan overgedragen gekregen van de gemeente Groningen.

Langs de langgerekte strook van 10 hectare loopt een deel van de oude loop van de Hunze. Het gebied ligt ter hoogte van de Stainkoeln en is een belangrijke schakel tussen het Winschoterdiep en de huidige Hunzezone op bedrijventerrein Eemspoort. Met deze overdracht is Het Groninger Landschap weer een stuk dichterbij haar droom om van de stad Groningen weer een stad aan een rivier te maken.

Lees meer: Gedeelte oude loop van de Hunze overgedragen aan...

</