Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Limburg

Nadat in 2016 definitief het doek viel voor de Volksuniversiteit Venray e.o. heeft een aantal docenten de handschoen opgepakt en is als zelfstandige groep verder gegaan met het organiseren van cursussen in de regio. Eerst onder de naam Cursus Venray, daarna als Cursus & Training Noord-Limburg. De nieuwe naam maakt duidelijk dat ook bedrijven voor trainingen bij C&T terecht kunnen.

Lees meer: Het eerste jaar van Cursus & Training...

Cloaca is een verhaal over mannenvriendschappen en is te zien in Theater de Garage in Venlo.

Vier mannen van midden veertig, Pieter, Joep, Tom en Maarten, zijn door omstandigheden even tijdelijk bij elkaar, hetgeen een soort herhaling van hun studietijd is, waarin ze een hecht clubje vormden. Ze hebben sinds die tijd altijd contact met elkaar gehouden en zagen elkaar geregeld. Van hun levens is niet alles uitgekomen, waar ze van droomden. Maatschappelijk zijn ze alle vier redelijk tot goed geslaagd, maar in hun privé-levens schort het aan van alles.

venlo">Lees meer: “CLOACA”  door Theatergroep Blik in Venlo

Naar aanleiding van de welzijnsanalyse ouderen 55+ van enkele jaren geleden, hebben de dorpsraden Swartbroek en Tungelroy en de wijkraad Fatima zich, samen met Punt Welzijn,  ingezet om een eetpunt voor senioren van de grond te krijgen. In de Oranjeflat bestond toen al een dergelijke ontmoetingsplek waar ouderen zes dagen in de week een driegangen maaltijd kunnen komen eten.

Lees meer: Overdracht uitvoering eetpunten van Punt Welzijn...

In september wordt er weer gestart met nieuwe computercursussen in wijkgebouw Keenter Hart in Weert.

Er starten in korte tijd meerdere cursussen op verschillende dagen en tijdstippen te weten:
Beginnerscursus Windows10, Vervolgcursus Windows10 en werken met de Tablet (iPad en Android), beginners en gevorderden.

weert">Lees meer: Computercursussen Wijkgebouw Keenter Hart in Weert


Meer dan 20 jaar heeft het team van de VakantiePas zich ingezet om 4 keer per jaar een mooi activiteitenboekje te maken voor de basisschoolleerlingen van Weert. Een jaar geleden gingen we digitaal en na de zomervakantie 2017 zal de VakantiePas helemaal stoppen.

Na een jaar geleden digitaal te zijn gegaan, hebben we met het team geëvalueerd over de gevolgen van deze verandering. Na veel wikken en wegen zijn we tot de conclusie gekomen dat het digitaliseren van de VakantiePas niet het gewenste resultaat heeft behaald.

Lees meer: VakantiePas Weert stopt na ZomerVakantiePas 2017