Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Limburg

Buitengewoon goed eten en drinken bij eeuwenoude Friedesse Molen in Neer (limburg)

 Op 1 juni as. wordt een gloednieuwe eetgelegenheid geopend in de historische Friedesse Molen in het Midden-Limburgse dorpje Neer. Te midden van weilanden en de kabbelende Neerbeek kan men zeven dagen per week van 's ochtends tot 's avonds genieten van de gastvrijheid en de bijzonder goede keuken van chefkok Antoine Teeuwen en zijn team.

Lees meer: NIEUWE CULINAIRE BELEVING IN PITTORESKE MOLEN IN...

 Op vrijdag 16 maart 2018 vond in Continium discovery center te Kerkrade de tweede editie plaats van de strijd om de Euregional Technology Award.

Het Charlemagne college, locatie Eijkhagen in Landgraaf, sleepte de prijs in de wacht. De opening werd verricht door wethouder Jo Schlangen van de gemeente Kerkrade en de prijsuitreiking door deputé Hans Teunissen. Beiden hebben de portefeuille onderwijs en onderstreepten het belang van de techniek en het technisch onderwijs in de Euregio.

Lees meer: Eijkhagen wint Euregional Technology Award in...

Nadat in 2016 definitief het doek viel voor de Volksuniversiteit Venray e.o. heeft een aantal docenten de handschoen opgepakt en is als zelfstandige groep verder gegaan met het organiseren van cursussen in de regio. Eerst onder de naam Cursus Venray, daarna als Cursus & Training Noord-Limburg. De nieuwe naam maakt duidelijk dat ook bedrijven voor trainingen bij C&T terecht kunnen.

Lees meer: Het eerste jaar van Cursus & Training...

Cloaca is een verhaal over mannenvriendschappen en is te zien in Theater de Garage in Venlo.

Vier mannen van midden veertig, Pieter, Joep, Tom en Maarten, zijn door omstandigheden even tijdelijk bij elkaar, hetgeen een soort herhaling van hun studietijd is, waarin ze een hecht clubje vormden. Ze hebben sinds die tijd altijd contact met elkaar gehouden en zagen elkaar geregeld. Van hun levens is niet alles uitgekomen, waar ze van droomden. Maatschappelijk zijn ze alle vier redelijk tot goed geslaagd, maar in hun privé-levens schort het aan van alles.

venlo">Lees meer: “CLOACA”  door Theatergroep Blik in Venlo

Workshop Zomers bloemstuk maken

Het is mogelijk om donderdag 7 juni een workshop te volgen voor het maken van een zomers bloemstuk. We gaan een bloemstuk maken in vrolijke kleuren met verschillende soorten bloemen. Dat werken we af met pitriet en vlindertjes zodat het een zomerse uitstraling krijgt. Er wordt gezorgd voor alle benodigde materialen (deze zijn inbegrepen in de prijs). Het enige wat zelf meegenomen moet worden is een potje met een doorsnede van 14 à 15 cm, scherp mesje, snoeischaar, vuilniszak en iets om het bloemstuk in te vervoeren.

weert">Lees meer: activiteiten Punt Welzijn  Weert

Het vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 16 mei een gratis workshop ‘laaggeletterdheid’ voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Wat is laaggeletterdheid:

2,5 miljoen Nederlanders hebben problemen met lezen en schrijven. Tweederde hiervan is geboren en getogen in Nederland evenals hun ouders en grootouders. Deze mensen ervaren steeds meer problemen in hun dagelijks functioneren. Voorbeelden hiervan zijn schaamte, onbegrip, moeite hebben met het invullen van formulieren en afhankelijkheid.

weert">Lees meer: Gratis workshop ‘laaggeletterdheid’ in Weert

Het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 18 juni samen met het Toon Hermans huis en het Franciscushospice een meet en greet, waarbij deze twee organisaties een kijkje in hun keuken geven!

Wat is het Franciscus Hospice?

Het Franciscus Hospice in Weert  is een plaats waar mensen met een korte levensverwachting op een waardige manier afscheid kunnen nemen van het leven. In het Franciscus Hospice werken enthousiaste, gemotiveerde en betrokken vrijwilligers in de directe zorg, de keuken, de tuin en de techniek.

Lees meer: Weert: Meet en greet Franciscushospice en Toon...

Naar aanleiding van de welzijnsanalyse ouderen 55+ van enkele jaren geleden, hebben de dorpsraden Swartbroek en Tungelroy en de wijkraad Fatima zich, samen met Punt Welzijn,  ingezet om een eetpunt voor senioren van de grond te krijgen. In de Oranjeflat bestond toen al een dergelijke ontmoetingsplek waar ouderen zes dagen in de week een driegangen maaltijd kunnen komen eten.

Lees meer: Overdracht uitvoering eetpunten van Punt Welzijn...

In september wordt er weer gestart met nieuwe computercursussen in wijkgebouw Keenter Hart in Weert.

Er starten in korte tijd meerdere cursussen op verschillende dagen en tijdstippen te weten:
Beginnerscursus Windows10, Vervolgcursus Windows10 en werken met de Tablet (iPad en Android), beginners en gevorderden.

weert">Lees meer: Computercursussen Wijkgebouw Keenter Hart in Weert

<