Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Weert

Workshop Zomers bloemstuk maken

Het is mogelijk om donderdag 7 juni een workshop te volgen voor het maken van een zomers bloemstuk. We gaan een bloemstuk maken in vrolijke kleuren met verschillende soorten bloemen. Dat werken we af met pitriet en vlindertjes zodat het een zomerse uitstraling krijgt. Er wordt gezorgd voor alle benodigde materialen (deze zijn inbegrepen in de prijs). Het enige wat zelf meegenomen moet worden is een potje met een doorsnede van 14 à 15 cm, scherp mesje, snoeischaar, vuilniszak en iets om het bloemstuk in te vervoeren.

Lees meer: activiteiten Punt Welzijn  Weert

Het vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 16 mei een gratis workshop ‘laaggeletterdheid’ voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Wat is laaggeletterdheid:

2,5 miljoen Nederlanders hebben problemen met lezen en schrijven. Tweederde hiervan is geboren en getogen in Nederland evenals hun ouders en grootouders. Deze mensen ervaren steeds meer problemen in hun dagelijks functioneren. Voorbeelden hiervan zijn schaamte, onbegrip, moeite hebben met het invullen van formulieren en afhankelijkheid.

weert">Lees meer: Gratis workshop ‘laaggeletterdheid’ in Weert

Het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn organiseert op 18 juni samen met het Toon Hermans huis en het Franciscushospice een meet en greet, waarbij deze twee organisaties een kijkje in hun keuken geven!

Wat is het Franciscus Hospice?

Het Franciscus Hospice in Weert  is een plaats waar mensen met een korte levensverwachting op een waardige manier afscheid kunnen nemen van het leven. In het Franciscus Hospice werken enthousiaste, gemotiveerde en betrokken vrijwilligers in de directe zorg, de keuken, de tuin en de techniek.

Lees meer: Weert: Meet en greet Franciscushospice en Toon...

Naar aanleiding van de welzijnsanalyse ouderen 55+ van enkele jaren geleden, hebben de dorpsraden Swartbroek en Tungelroy en de wijkraad Fatima zich, samen met Punt Welzijn,  ingezet om een eetpunt voor senioren van de grond te krijgen. In de Oranjeflat bestond toen al een dergelijke ontmoetingsplek waar ouderen zes dagen in de week een driegangen maaltijd kunnen komen eten.

Lees meer: Overdracht uitvoering eetpunten van Punt Welzijn...

In september wordt er weer gestart met nieuwe computercursussen in wijkgebouw Keenter Hart in Weert.

Er starten in korte tijd meerdere cursussen op verschillende dagen en tijdstippen te weten:
Beginnerscursus Windows10, Vervolgcursus Windows10 en werken met de Tablet (iPad en Android), beginners en gevorderden.

weert">Lees meer: Computercursussen Wijkgebouw Keenter Hart in Weert


Meer dan 20 jaar heeft het team van de VakantiePas zich ingezet om 4 keer per jaar een mooi activiteitenboekje te maken voor de basisschoolleerlingen van Weert. Een jaar geleden gingen we digitaal en na de zomervakantie 2017 zal de VakantiePas helemaal stoppen.

Na een jaar geleden digitaal te zijn gegaan, hebben we met het team geëvalueerd over de gevolgen van deze verandering. Na veel wikken en wegen zijn we tot de conclusie gekomen dat het digitaliseren van de VakantiePas niet het gewenste resultaat heeft behaald.

Lees meer: VakantiePas Weert stopt na ZomerVakantiePas 2017