Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Regio Den Bosch

De officiële opening van de gloednieuwe Kinepolis bioscoop in Den Bosch krijgt een extra feestelijk tintje.

Distributeur Splendid Film heeft vanmorgen de feestelijke première van de epische film Redbad bevestigd, waardoor de Bossche bioscoop op 25 juni de rode loper uitrolt voor de nationale sterrencast. Gouden Kalf- en Marvelregisseur Roel Reiné, bekend van onder andere de avonturenfilm Michiel de Ruyter uit 2015, is verguld: “Ik ben zo’n fan van Kinepolis. Vroeger ging ik als kind al naar Antwerpen, maar nu zijn er ook Kinepolis bioscopen in Nederland. Op 25 juni opent de nieuwe Kinepolis bioscoop in Den Bosch, waar ik met de cast en heel veel spektakel aanwezig zal zijn.”

Lees meer: Kinepolis Den Bosch opent 25 juni met...

Op zaterdag 3 maart is er bij Muzerije een expositie van Seasons Art Class te bezichtigen.

De expositie opent om 10.00 uur zijn deuren. Om 12.00 uur is er een feestelijke afsluiting.
Afgelopen november is Seasons Art Class begonnen met de eerste cursus in Den Bosch. Nu de cursus ten einde loopt wordt er met veel plezier teruggekeken. Als kers op de taart wordt er ter afsluiting een expositie georganiseerd met werk van alle cursisten.

Lees meer: Expositie eerste cursus Seasons Art Class in Den...

Drie kunstenaars exposeren bijzonder Zwart Wit bij Muzerije in Den Bosch

Van vrijdag 9 maart tot en met zondag 15 april is bij Muzerije de expositie Zwart Wit te bezichtigen. De expositie bevat zwart-wit -tekeningen van de kunstenaars Marie-Louise Ras, Norbert Smeulders en Karel Heijmans.

Marie-Louise Ras tekent al haar hele leven. Ze heeft al zeker tien jaar les van Christ School en ze is twee jaar naar de academie in Arendonk geweest. Het onderwerp dat ze tekent is ondergeschikt aan het zwart en wit dat ze gebruikt.

Lees meer: tot en met zondag 15 april is bij Muzerije in...

 Per 1 februari heeft Muzerije officieel een nieuwe directeur-bestuurder ad interim.

Maurits Haenen neemt het stokje over van Theo de Veer, die de functie zes jaar heeft vervuld.

Maurits Haenen is een goede bekende in de cultuursector en heeft veel ervaring met interim-bestuursfuncties. Onder andere het Noord Nederlands Orkest, Stichting Koorenhuis en Stadsschouwburg Velsen hebben van zijn diensten gebruikgemaakt. Zijn ervaring gaat hij nu met veel enthousiasme inzetten bij Muzerije.

Lees meer: Maurits Haenen nieuwe directeur-bestuurder...

Op zondag 25 juni 2017 a.s. vindt er een bijzonder evenement plaats in het Theater aan de Parade te ’s-Hertogenbosch.

Dan zullen alle 200 cursisten in de leeftijd van 4-74 jaar, van de Balletschool Liesbeth Hagenaar schitteren in het ballet “FROZEN”, in een bewerking door Liesbeth Hagenaar die ook de choreografie heeft gemaakt.De dansen worden ingestudeerd, kostuums worden gepast en de decors worden gemaakt door het Bosch Decor Collectief.

Lees meer: Balletvoorstelling “FROZEN” in het Theater aan...

Grote Stedelijke Citytrainer Certificaten uitreiking
Nieuw: de internationale schakelklas (ISK) Koning Willem I College en de cultuurliefhebbers uit Rosmalen

Op vrijdagavond 16 juni 2017 krijgen zo’n 70 nieuwe Citytrainers hun Certificaat uitgereikt! De leeftijd van de cursisten varieert evenals hun passie voor sport en/of cultuur. De avond start rond 18:30 bij de Muzerije in ’s-Hertogenbosch en eindigt rond de klok van 22:00. In belangstelling van familie en genodigden laten de Citytrainers zien wat zij leerden en wat de opgedane ervaring voor hen betekent.

Lees meer: ´S-PORT: Uitreiking Certificaten Citytrainer