Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Regio Eindhoven

Gedeputeerde Staten hebben vandaag het herindelingsontwerp vastgesteld tot samenvoeging van de gemeenten Nuenen c.a. en Eindhoven.

In het herindelingsontwerp staan de uitgangspunten verwoord voor de nieuwe gemeente op alle belangrijke thema’s, zoals wonen, sociaal domein, mobiliteit, cultuur en sport, dorps- en wijkraden etc. Inwoners, bedrijven en instellingen kunnen tot en met 11 juli zienswijzen indienen op het herindelingsontwerp. De gemeenteraden van beide gemeenten kunnen dit doen tot en met 29 augustus.

Lees meer: Provincie stelt herindelingsontwerp tot...

Mama’s en Papa’s, maar ook Opa’s en Oma’s, allemaal zijn ze welkom met hun dreumes van 1 – 2 ½ jaar in de vestigingen van Bibliotheek Dommeldal, voor een ochtend met boekjes en muziek.

Francisca Storm is viooldocente voor beginners en gevorderden. Met enthousiasme draagt ze haar muziek-kennis en muziek-plezier over aan kinderen. Ook aan de kleintjes die naar de Boekstartochtenden komen van Bibliotheek Dommeldal. Samen met de kindjes zingen, dansen en naar muziek luisteren. En samen muziek maken.

Lees meer: Boekstartochtend voor ouders met baby en/of...

Woensdag 16 mei start al weer de vierde editie van Asperges op de Velden.

asperges op de velden NuenenEen uniek evenement waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top culinair genieten van het witte goud in een unieke omgeving. Twee weken lang zal het stijlvolle pop-up restaurant weer verrijzen middenin de aspergevelden van de Raaijmakers Hoeve, in het buitengebied van Eindhoven.

Lees meer: Stijlvol lunchen of dineren midden in de...

In stadswandelpark de Warande in Helmond is het altijd al goed toeven, maar op zondag 10 juni is het extra leuk om er heen te gaan.

Dan vindt hier tussen 12.00 en 17.00 uur de jaarlijkse ‘Natuurmarkt Helmond’ plaats. In bijna 50 kramen geven organisaties voorlichting en demonstraties op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid, gericht op het hele gezin! Deze markt, met ieder jaar vertrouwde en nieuwe deelnemers, biedt de nodige doe-activiteiten en interactie met het publiek, zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Lees meer: Natuurmarkt Helmond

Van 6 mei t/m 24 juni toont Monique Peters uit Geldrop haar werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop.

Haar werk heeft alles te maken met het geloof in haarzelf, haar ideeën en het materiaal. U zult als bezoeker gaan begrijpen wat het betekent te werken met beperkingen en dat als het leven een deur dicht doet er een andere opengaat. Peters objecten zijn verfijnd, teer en fragiel, uitgevoerd in wit en transparant porselein in combinatie met handgeschept papier en/of textiel. Ze zijn geordend en steeds herhaald in series en ritmes van gesloten naar open, tot er sprake is van een collectie of verzameling.

Lees meer: Expositie “Verzamelen, de euforie van het bij...

In ieder mens schuilt een verhaal

  Op woensdagavond 23 mei vindt in de Coronazaal op de TU/e campus een live talkshow plaats. Schuif aan in de provisorische studio van theatermakers- presentatoren Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn.waar zij met beeld- en muziekfragmenten de mooiste verhalen van volslagen onbekenden boven tafel proberen te krijgen.

Lees meer: Live talkshow Zomaargasten in Eindhoven haalt...

Sociale Sportschool van start in Eindhoven: ouderen in rolstoel gaan met sporters op bootcamp

Sociale Sportschool Ben Nienhuis De Sociale Sportschool komt naar Eindhoven. Sporters gaan met ouderen in rolstoel samen op bootcamp onder leiding van trainer Peter Verbeek van Eindhoven Vitaal. De eerste gratis bootcamp is op zaterdag 12 mei 10.30 uur tot 11.30 uur met als startpunt locatie Berckelhof van de Vitalis Woonzorggroep. Sporters kunnen zich om 10.15 uur verzamelen in de hal van Berckelhof aan de Generaal Cronjéstraat 3.

Lees meer: Sociale Sportschool van start in Eindhoven

Het Bestuurlijk Interventie Team (BITE) van de gemeente Eindhoven voerde woensdag 2 mei een integrale controle uit in vier panden in het centrum van Eindhoven en één in Oud-Strijp. De controle werd vooral uitgevoerd op brandveiligheid, technische installaties, bouwkundige staat, bewoning, vergunningen en uitkeringen. In de panden werden diverse overtredingen geconstateerd.

Lees meer: Overtredingen aangetroffen bij BITE-controles in...

Met een kruidenwis maken rond midzomer blaast IVN Geldrop een oud gebruik nieuw leven in.

Een workshop van natuurgids en Velt-docent Bertie van de Boogaard vindt plaats op 21 juni in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Aanvang 19.30 uur, aanmelden kan tot 7 juni.

Kruidenwis en sintjanstroswijding

Het maken van een kruidenwis of sintjanstros is een oude traditie waarbij mensen rond 21 juni, de langste dag van het jaar, een gewijd boeket buiten aan een deurstijl hingen.

Lees meer: Kruidenwis maken bij IVN Geldrop 21 juni