Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Regio Eindhoven

In deze periode moet de jaarlijkse belastingaangifte weer ingevuld en ingediend worden bij de Belastingdienst. Het invullen van de belastingaangifte is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Natuurlijk is het belangrijk de aangifte juist in te vullen, maar het is ook belangrijk om geen aftrekposten te vergeten.

Lees meer: 28 maart: Informatiemiddag over...

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je belastingpapieren? Woensdagochtend 14 maart kun jij hiervoor terecht bij het Belastingcafé in de Bibliotheek Eindhoven. Ook helpen wij je met de aanvraag van toeslagen.

In het Belastingcafé krijg je antwoord op vragen over het invullen van je belastingpapieren en over de aanvraag van toeslagen.

Deze ochtend legt de belastinginvuller van de KBO Eindhoven uit wat er nodig is om je belastingpapieren voor de inkomstenbelasting goed in te vullen. Wat is belangrijk?

Lees meer: Advies over invullen belastingpapieren in...

Op 17 en 18 maart 2018 wordt door Annie van den Akker en Joan Spreuwel een grote kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop.

Een zeventiental kunstenaars zal daar, in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is, hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.De vorige kunstfair was, mede door het grote enthousiasme van de kunstenaars en het publiek, een groot succes. Daarom is ook dit jaar weer besloten om voor de zesde keer deze unieke kunstfair te organiseren. De gezellige sfeer die het oude kasteel met zijn fraai ingerichte stijlkamers uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair.

Lees meer: Fraaie kunstfair op het eeuwenoude Landgoed...

Eindhoven nodigt Rijk uit voor deelname aan preventieve benadering gezondere leefomgeving

Een fijne en gezonde leefomgeving is essentieel, maar zeker niet vanzelfsprekend in een groeiende stad. Daarom presenteerde Eindhoven deze week een uitvoeringsprogramma voor Eindhoven ‘Binnen de Ring’; een unieke benadering die een integrale en cocreatieve aanpak mogelijk maakt, waarin het bevorderen van een gezonde leefstijl en het voorkomen van gezondheidsproblemen centraal staan. Het uitvoeringsprogramma bestaat uit een groot aantal lopende en aankomende ruimtelijke projecten die een aantoonbare bijdrage leveren aan verschillende aspecten van een gezondere stad.

Lees meer: Eindhoven presenteert uitvoeringsprogramma...

Op zaterdag 17 maart aanstaande organiseert de Valkenswaardse zorgorganisatie Valkenhof in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een informatiemiddag over werken in de ouderenzorg; onder de naam ‘Valkenhof Sneak Preview.

De middag is bedoeld voor iedereen (jong of oud) die er wel eens over denkt in de ouderenzorg te gaan werken, en die wil weten hoe het is en wat je ervoor moet kunnen.

Interactief programma
De middag bevat een interactief programma, met presentaties, filmpjes, een informatiemarkt, activiteiten en gesprekken met medewerkers. De Valkenhof Sneak Preview vindt plaats op zaterdag 17 maart van 13.00 - 15.00 uur in zorgcentrum Kempenhof, aan de Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard.

Lees meer: INFORMATIEMIDDAG OVER WERKEN IN OUDERENZORG in...

Alleen nog taxi's met vergunning in Eindhoven

Van 9 tot en met 13 februari wordt er in Lampegat ( Eindhoven )weer volop carnaval gevierd.

Voor het eerst zal dit zijn met een nieuwe taxidienstverlening, waarbij alleen taxi’s met een vergunning op de aangewezen standplaatsen mogen staan - en van daaruit de feestvierders naar huis mogen brengen. 

Lees meer: Carnaval met nieuw taxibeleid in Eindhoven

Woningcorporaties, gemeente en huurders maken Prestatieafspraken 2018

In 2018 blijven de huurprijzen van sociale huurwoningen in Eindhoven laag, ondanks een tijd waarin de prijzen op alle fronten stijgen. De bouwproductie voor de komende jaren blijft onverminderd hoog: de corporaties verwachten ruim 4200 woningen te bouwen in de komende vijf jaar. Dit hebben corporaties Sint Trudo, ‘thuis, Wooninc., Woonbedrijf, de gemeente Eindhoven en huurdersvertegenwoordiging PEK vastgelegd in de Prestatieafspraken 2018.

Lees meer: Eindhoven: lage sociale huur, hoge bouwproductie

Dutch Happiness Week breidt uit naar Tilburg

Dutch Happiness WeekVan 19 tot en met 26 maart 2018 vindt in Eindhoven de Dutch Happiness Week plaats met lezingen, voorstellingen en activiteiten rond het thema ‘geluk’. De organisators, Parktheater Eindhoven en Fontys Eindhoven, verspreiden kennis en bewustwording rondom ‘geluk’ Dutch Happiness en breiden dit jaar uit naar Tilburg.

Lees meer: Dutch Happiness Week in Eindhoven en Tilburg

De gemeente Eindhoven gaat de komende drie jaar de Marathon Eindhoven sponsoren voor €172.500 per jaar.

De Marathon Eindhoven is namelijk een belangrijk evenement voor de stad door onder andere de grote promotionele en economische spin-off. Afgelopen jaar trok de marathon 23.000 deelnemers en 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, verdeeld over twee dagen. Dit is belangrijk voor de uitstraling van Eindhoven als aantrekkelijke stad voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Doel van de financiële ondersteuning is onder meer de breedtesportstimulering en om de ‘Innovatiefste marathon van Europa’ te worden.

Lees meer: Gemeente sponsort Marathon Eindhoven de komende...