Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Alleen nog taxi's met vergunning in Eindhoven

Van 9 tot en met 13 februari wordt er in Lampegat ( Eindhoven )weer volop carnaval gevierd.

Voor het eerst zal dit zijn met een nieuwe taxidienstverlening, waarbij alleen taxi’s met een vergunning op de aangewezen standplaatsen mogen staan - en van daaruit de feestvierders naar huis mogen brengen. 

Alleen nog maar Taxi’s met een vergunning in Eindhoven

Sinds september 2017 mogen op de standplaatsen alleen nog zogeheten TTO’s (Toegelaten Taxi Organisaties) staan: taxi’s met een vergunning. Deze zijn herkenbaar aan de daklichten met de naam van de taxiorganisatie, het unieke daklichtnummer en de Eindhovense vibes (zie voorbeelden in de bijlage).

De taxi’s staan op het Stationsplein (noord en zuid) en de standplaatsen Stratumseind/Stratumsedijk en Begijnenhof worden tijdens carnaval verplaatst naar de Bleekweg/Stratumsedijk en het Stadhuisplein.

Extra handhaving
Er wordt door de gemeente extra gelet op het naleven van de regels door taxichauffeurs. Met extra inzet van BOA’s (Stadstoezicht) en politie zal streng gehandhaafd worden op illegale taxiritten op de opstapmarkt. Taxibedrijven die in Eindhoven geen vergunning hebben worden beboet*. De gemeente informeert het publiek met flyers om een veilige, betrouwbare en betaalbare taxi te nemen.

Veilig, betrouwbaar en betaalbaar met de taxi in Eindhoven

Voor de klant hebben de TTO-taxi’s veel voordelen. Alle chauffeurs van een TTO zijn opgeleid en hebben een certificaat. De klant betaalt niet teveel en heeft altijd de meest gunstige route, met een chauffeur die de weg kent en die de tarieven duidelijk zichtbaar maakt. De klant heeft vrije keuze uit de beschikbare TTO -axi’s; men hoeft dus niet per se de taxi te nemen die vooraan staat. Als een klant geen goede ervaring heeft, kan deze terecht bij taxiklacht.nl.

 

*Boetes bedragen €360,- voor een bestuurder die in loondienst is en €700,- euro voor een ZZP-er.

<