Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Op 17 en 18 maart 2018 wordt door Annie van den Akker en Joan Spreuwel een grote kunstfair georganiseerd op Landgoed Kasteel Geldrop.

Een zeventiental kunstenaars zal daar, in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is, hun werk op een creatieve wijze tonen en te koop aanbieden.De vorige kunstfair was, mede door het grote enthousiasme van de kunstenaars en het publiek, een groot succes. Daarom is ook dit jaar weer besloten om voor de zesde keer deze unieke kunstfair te organiseren. De gezellige sfeer die het oude kasteel met zijn fraai ingerichte stijlkamers uitstraalt, past uitstekend bij deze kunstfair.

Naast de Blauwe-, de Groene-, de Gilde- en de Panoramakamer kent het kasteel ook nog de Baron z'n kamer, de Trouwzaal en de Bibliotheek. Al deze vertrekken zijn ingericht met oude schilderijen, antieke meubelen en decoraties en alleen dat al is een bezoekje aan het kasteel waard.

De kunstenaars krijgen afzonderlijk of samen met een ander, één van deze fraaie historische ruimten toegewezen. Hier en daar zal wel wat verschoven en aangepast moeten worden om alles een plaatsje te kunnen geven, maar het blijft fascinerend hoe in het kasteel, tussen al die oude schilderijen en antieke decoraties, hedendaagse kunst wordt ingepast. Een lust voor het oog.

Om het niveau van de kunstfair te waarborgen is er niet alleen gelet op niveau van de getoonde kunst, maar ook op diversiteit, zoals glas-, ijzer- en viltkunst, keramiek, fotografie, edelsmeden, sierraden, sculpturen en vele anderen kunstvormen. Niet vreemd dus dat de veelal ervaren kunstenaars ook exposeren in binnen- en buitenland. "We zijn er van overtuigd dat de combinatie van kasteel en kunstfair aantrekkelijk is voor een breed publiek", aldus de organisatoren Joan en Annie.

In de maanden maart en april zullen Jo & Josie, in de expositieruimte van het kasteel hun decoratieve kleurrijke en sprankelende schilderijen tentoonstellen. Hun insteek is om de bezoekers mee te nemen naar een andere wereld en daar een glimlach op te roepen.

De opening wordt verricht op 17 maart om 13.00 uur in de Trouwzaal van het kasteel door Mw. Sigrid Rhemrev-Bontenbal Galeriehoudster van Galerie de Ruimte aan de Molenstraat in Geldrop (voormalig postkantoor) De kunstfair is te bezoeken op zaterdag 17 maart van 13.00-17.00 uur en zondag 18 maart van 11.00-17.00 uur. Entree en parkeren gratis. Adres: Landgoed Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1 (navigatie Helze 8), 5662 KA Geldrop.

Deelnemers:

Eef Wezenberg

Glas

www.eefwezenberg.nl

Els Taminiau-Heyboer

Sieraden

 

Hendrien Landeweer

Hout

www.hendrieninbeeld.nl

Joshua Pennings

Sculpturen, metal art

www.joshuapennings.com

Jo & Josie

Schilderijen

www.verfding.nl

Joop Houthuijzen

Beelden in brons

www.joophouthuijzen.nl

Louk Weyers

Beelden voor binnen en buiten

www.loukweyers.nl

Maartje Roos

Fotografie

www.roosphotography.nl

Marijk Renia

Beeldend kunstenaar/Glas

www.renia.nl

Marijke in den Bosch

Keramiek

www.marijkeindenbosch.nl

Marlies Jetses

Keramiek

www.marliesjetses.nl

Martine Kramer

Hout

www.martinekramer.eu

Meta Geerts

Viltwerk

www.metageerts.nl

Redmer Hoekstra

Beeldend kunstenaar en illustrator

www.redmerhoekstra.nl

Theo Beckers

Beelden van steen

www.utsteenklopperke.nl

Trees Simons

Bronzen sculpturen

www.treessimons.com

Wilhelmina Huysman

Sieraden

www.quebella.nl