Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

De gemeente Eindhoven gaat de komende drie jaar de Marathon Eindhoven sponsoren voor €172.500 per jaar.

De Marathon Eindhoven is namelijk een belangrijk evenement voor de stad door onder andere de grote promotionele en economische spin-off. Afgelopen jaar trok de marathon 23.000 deelnemers en 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, verdeeld over twee dagen. Dit is belangrijk voor de uitstraling van Eindhoven als aantrekkelijke stad voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Doel van de financiële ondersteuning is onder meer de breedtesportstimulering en om de ‘Innovatiefste marathon van Europa’ te worden.De gemeente Eindhoven is afgelopen drie jaar tevreden geweest met de uitvoering van het evenement door Golazo Sports SX. Het aantal deelnemers is gegroeid mede door het feit dat het sinds 2017 een tweedaags evenement is geworden. Wethouder Sport, Jakob Wedemeijer: “Door de verplaatsing van de 10 km naar zaterdag en de introductie van een nieuw onderdeel, de laagdrempelige 5km4all waar bijna iedereen aan mee kan doen, is het evenement belangrijker geworden, omdat hierdoor nog meer mensen gaan sporten en bewegen.”


Innovatie
De gemeente Eindhoven profileert zich als innovatieve stad en wil de Marathon Eindhoven graag als platform inzetten om deze boodschap neer te zetten. Dat draagt bij aan een vergroting van de naamsbekendheid en het imago van de stad. Het streven is om de ‘Innovatiefste marathon van Europa’ te worden.

In de afgelopen jaren zijn naast Fontys Sporthogeschool ook onder andere partijen zoals de TU/e, Sports & Technology, de High Tech Campus en bedrijven als ASML, Philips en VDL aangehaakt bij de marathon. De gemeente wil de innovatie initiatieven van de marathon meer kenbaarheid geven door ze te labelen met het ‘Innovation Lab Eindhoven’. De innovaties zijn gericht op deelnemers (gezond bezig zijn met hardlopen), bezoekers en op de omgeving. Er wordt hiervoor met veel partners samengewerkt, van ziekenhuizen, tot kennisinstellingen en start up bedrijven. Zo wordt de Marathon Eindhoven nog meer dan tevoren een waar sportevenement voor en door de stad.