Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Riet Geurts is verlieskundige en begeleidt mensen met hun rouwproces. Zondag 18 februari staat tijdens haar lezing in de bibliotheek het verlies van een broer of zus centraal. De lezing verzorgt Geurts in samenwerking met Tinie Kamink van Stichting Broederziel. Kamink is ervaringsdeskundige.

Riet Geurts heeft aan de hand van verhalen actieve vertellingen gemaakt, waarin telkens een onderdeel van een rouwproces wordt uitgelicht. Ze neemt je mee door het landschap van rouw en maakt kwetsbare onderwerpen bespreekbaar.

Hiermee wil ze aandacht geven aan de impact van rouw op het dagelijks leven, taboes rond rouw bespreken en sociaal aanvaardbaar maken.

Riet Geurts begeleidt in haar praktijk Maggy’s smile vooral jonge weduwes met een gezin. Ze helpt bij het vinden van een nieuwe gezinsbalans en hoe je om kunt gaan met verdriet en de zorg voor je gezin. Speciale aandacht is er voor vrouwen die weten dat ze hun partner gaan verliezen en een eenouder gezin zullen moeten gaan vormen. Rouw in het gezin is in beide situaties een belangrijk onderwerp.

Stichting Broederziel streeft naar grotere aandacht in de samenleving voor de rouw van mensen die een broer of zus hebben verloren.

Wil jij je verhaal delen dan kun je contact opnemen met Riet, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische informatie
De lezing ‘Rouw reizen: verlies van een broer of zus’ is op zondag 18 februari om 14.00 – 15.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. Entree: €2,50 voor bibliotheekleden en €3,- voor niet-leden (inclusief een consumptie). Aanmelden: https://rouw-reizen.eventbrite.nl

</