Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Regio Helmond

Op 24 februari start in Helmond een cursus van vijf zaterdagochtenden om te leren optimaal gebruik te maken van je rolstoel.

Het is bedoeld voor iedereen, jong en oud, die in een rolstoel zit, of weet dat dit op korte termijn het vooruitzicht is. Naast het aanleren van vaardigheden maak je ook kennis met rolstoelsporten. De trainingen vinden plaats op Suytkade in Helmond. Heb je interesse, geef je dan op voor 10 februari! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 13419875.

Lees meer: Rolstoelvaardigheidstraining in Helmond

Vanaf 2018 start stichting JIBB middels subsidie van het Oranjefonds uit het programma ‘Samen Ouder’ ook met buurtsportcoachwerk in andere wijken in Helmond.

Onder de titel ‘Vur alle auw’ heeft stichting JIBB een succesvol beroep gedaan op een bijdrage uit dit landelijke fonds.

Sinds 2013 zijn er vanuit stichting JIBB buurtsportcoaches actief in de wijken Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond- West en Binnenstad. Zij stimuleren bewegen en een actieve leefstijl en werken hierbij nauw samen met sportaanbieders, buurthuizen/wijkcentra, zorg- en welzijnsinstellingen.

Lees meer: Stichting JIBB Helmond gaat ‘vur alle auw’ werken

1 februari informatiemarkt over PaulusProject in Someren


Inloopavond over bouwprojecten op locaties Paulusschool en Paulusskerk

Someren krijgt twee nieuwe woonzorgvoorzieningen. Daarvoor hebben woCom, Kempenhaeghe, ORO en gemeente Someren onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De woonzorgvoorzieningen en de bouw van sociale huurwoningen komen op de locaties van de voormalige Paulusschool en de Pauluskerk. Op donderdag 1 februari vindt er in gemeenschapshuis De Weijers een infomarkt plaats waar de betrokken organisaties hun plannen verder toelichten. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen.

Lees meer: Someren krijgt twee nieuwe woonzorgvoorzieningen

Prentenboek van het jaar centraal in de biebDe Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen!

Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er van woensdag 24 januari t/m zondag 4 februari diverse spetterende voorleesactiviteiten rondom het prentenboek van het jaar:
Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup

Lees meer: De Nationale Voorleesdagen in bibliotheek...

Op 6 september 2017 zal er om 19.30 uur, bij de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.), een informatieavond gehouden worden over Start to Run.

Op zaterdag 23 september 2017 zal dit weer van start gaan. In 7 weken bouw je op van 1 naar 25 minuten hardlopen of 3 km, en je leert ook alle beginnerstrucs. Enthousiaste trainers en gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training in het park, het bos of op de atletiekbaan.

Lees meer: informatieavond Start to Run bij H.A.C. Helmond.

Maandag 3 juli: Auditie productiegroep Jeugdtheaterschool

Jeugdtheaterschool Annatheater houdt audities voor de theaterproductie die eind september 2018 zal worden gespeeld.
Ben jij gek op theater en niet van het podium weg te slaan? Wil jij graag meedoen in een theatervoorstelling? In deze groep krijg je de mogelijkheid om je talent te laten zien en te ontwikkelen. 

Lees meer: Agenda Juli in het Annatheater Helmond

Ben je liefhebber van tweedehands boeken? Op zoek naar die ene titel of naar een mooi vakantieboek? Je bent welkom op de boekenverkoop van bibliotheek Helmond-Peel.

Wekelijks worden nieuwe boeken besteld en worden er boeken gesaneerd. Zo houdt de bibliotheek een actuele en aantrekkelijke collectie. De gesaneerde materialen worden te koop aangeboden, van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht.

Lees meer: Boekenverkoop bibliotheek Helmond-Peel.