Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Regio Tilburg

MUSICAL LOVERS OPGELET! In juni lanceert Factorium voor de allereerste keer “Juni Musical Maand.”

Een spiksplinternieuw dertig dagen tellend musicalprogramma van eigen fabricaat dat je absoluut niet wilt missen. Een hele maand gevuld met bijzondere musical momenten waarin onze talenten gegarandeerd de show zullen stelen. Een maandprogramma met eindvoorstellingen van onze eigen MusicAllFactory, met maar liefst vijf nieuwe musicalshows van Musical4U, een exclusief benefiet(s) concert van Fontys Muziektheater alumna Annabel van Casteren en last but not least een waanzinnig gastoptreden van onze MusicAllFactory toptalenten tijdens de Summer Sing Along van de Nederlandse Musical Dagen.

Lees meer: Juni Musical Maand in Tilburg

Tilburgser vind je het niet: de kruikenzeiker, Willem II, de kermis en de MeiMarkt.

Ze vormen het DNA van onze stad, samen met nog wat andere elementen die we hier vanwege plaats- en tijdgebrek ongenoemd laten. Want nu maken we ons op voor de MeiMarkt op zaterdag 19 en zondag 20 mei. De leukste en grootste nachtelijke rommelmarkt van Nederland en verre omstreken! Jawel, de Tilburgse binnenstad zal weer vol kramen staan waar álles te koop is. Alles! En heel niet duur! Je kunt er shoppen tot je er bij neervalt.

Lees meer: Mei, dus daar gaan we weer: de MeiMarkt! in...

Open dag laat zien waarom Scouting zoveel te bieden heeft aan de jeugd.

Op zaterdag 12 mei organiseert Scouting Lord Baden-Powell een open dag.  Tijdens deze open dag kunnen is iedereen welkom om kennis te maken met Scouting en deel te nemen aan de verschillende activiteiten.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden ruim 100.000 kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur.

Lees meer: Op zaterdag 12 mei organiseert Scouting Lord...

Budget kermis TilburgEven was er nog onduidelijkheid of door de bouw van de Jumbo XXL, de nieuw opgezette kermis Stappegoor een vervolg zou krijgen. Maar door de volhardendheid van initiatiefnemer Robert Martens is in samenwerking met de Gemeente besloten de kermis in ieder geval voor dit jaar, te verhuizen naar evenemententerrein het Laar.

Lees meer: Budget kermis Tilburg krijgt zijn vervolg !

première (UN)BOUND 22 februari 20:30 Theater NWE Vorst, Tilburg

Over (UN)BOUND
Met een onmiskenbare fascinatie voor dualiteiten en vanuit het perspectief van verschillende generaties, portretteert choreografe Jelena Kostic in haar nieuwe productie (UN)BOUND het leven als een onophoudelijke marathon waarin iedereen onderling (liefdes)relaties aangaat en daarbinnen zichzelf strategieën aanwendt om op de been te blijven.

Lees meer: NIEUWE DANSVOORSTELLING JELENA KOSTIC (UN)BOUND

 Een mijlpaal voor Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie.

Op 23 januari ’18 sluiten De Rabobanken Midden Brabant (Hart van Brabant, Tilburg e.o. en De Langstraat) en HLB Van Daal Adviseurs en Accountants B.V. zich aan als strategisch partner van Station88. Als partner leveren Rabobank en HLB Van Daal gezamenlijk een fundamentele bijdrage aan de versterking van het ondernemersklimaat in regio Midden Brabant.

Lees meer: Station88 verbindt Rabobank en HLB Van Daal als...

Evi de Werd mag zich een jaar lang de eerste stadsfotograaf van Tilburg noemen.

Op vrijdag 19 september wordt ze officieel geïnstalleerd tijdens de opening van de expositie met de 13 beste foto's van de verkiezing. De plechtigheid vindt plaats in Falcon en is openbaar en gratis te bezoeken.
Via Instagram opende Citymarketing Tilburg deze winter de jacht op de eerste stadsfotograaf van de stad. Verschillende professionele- en hobbyfotografen gingen aan de slag en plaatsten pakkende foto's op Instagram.

Lees meer: Eerste Stadsfotograaf Tilburg wordt vrijdag...

De Tilburgse Sportraad heeft een Sportmanifest 2018-2022 uitgebracht, met aanbevelingen vanuit de Tilburgse sportwereld aan politiek Tilburg om sport en sportbeleving in de komende vier jaar nóg beter en succesvoller te maken.

Het eerste exemplaar van het Sportmanifest 2018-2022 wordt op zondag 3 september tijdens de Tilburg Ten Miles aangeboden aan sportwethouder Hans Kokke.

De Tilburgse Sportraad (TSR) heeft een andere organisatievorm gekregen: Van een "Vereniging van sportverenigingen" die al meer dan een halve eeuw de belangen behartigt van de verenigingssport in Tilburg, naar een stichting met een bredere doelstelling.

Lees meer: De Tilburgse Sportraad heeft een Sportmanifest...

 Na een korte zomerstop opent de Klusklas in Tilburg op 7 september weer haar deuren.

Klusklas TilburgDat betekent dat iedereen ook dit seizoen in Tilburg terecht kan voor het bekende aanbod van klusworkshops, én voor de nieuwe workshop ‘Leer behangen als een professional’.
Tijdens de nieuwe workshop leren deelnemers in één avond de fijne kneepjes van het behangen. De focus ligt daarbij niet alleen op de techniek zelf, maar ook op de verschillende typen behang en de materiaalkeuze.

Lees meer: Nieuw in Tilburg: ‘Leer behangen als een...