Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Noord Holland

Op vrijdag 11 mei vindt de jaarlijkse Erfgooiersdag plaats in het Hart van Huizen.

Geen braderie dit keer, maar een uitgebreid programma met ambachten, oudhollandse spelletjes, muziek, kinderactiviteiten, de bezichtiging van de kerktoren maar vooral het échte Huizen met haar gezellige dorpskern in authentieke sfeer. Wie dit jaar de Erfgooiersdag bezoekt, ontdekt waar het Hart van Huizen sinds jaar en dag voor staat: kwaliteit, service, puur en eerlijk. Dat betekent op 11 mei vanaf 11.00 uur een vrolijk dorpsfeest voor jong en oud. Met in de avonduren een spetterend optreden van de (Huizer) band Sabor.

Lees meer: Erfgooiersdag in Huizen weer een écht dorpsfeest

 Op donderdag 8 februari 2018 om 16.30 uur wordt in de raadzaal van het gemeentehuis de zogenaamde bewonersagenda officieel aangeboden aan alle fractievoorzitters van de lokale politieke partijen in Heerhugowaard. De bewonersagenda is een document waarin alle concrete ideeën van inwoners naar thema zijn verzameld om zo de toekomstige plannen voor de stad zo zorgvuldig mogelijk af te stemmen op de wensen van haar inwoners.

Lees meer: Ideeën inwoners Heerhugowaard maken verschil in...

Het Leger des Heils opent volgende week dinsdag 20 juni, de deuren van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Alkmaar.

Leger des Heils start hippe RESHARE STOREHet is een frisse winkel met sociale prijzen. De winkel, de RESHARE STORE, staat midden in het centrum (Achterstraat 36) en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs. Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen.

Lees meer: Leger des Heils start hippe RESHARE STORE in...

Fotografie en Fashion | 9 mei 2018 Vernissage: woensdag 9 mei, 18:00 - 21:00 uur Bethanienstraat 39, Amsterdam

SaySay.Love werd geboren in de hel van zijn leven gespendeerd in Cape Town, Zuid Afrika. Hier was hij getuige, samen met meer dan 3 miljoen andere bewoners, van de ernstigste droogte in de geschiedenis van de stad. “Als Europeaan ben ik niet gewend aan de ervaring van dergelijke water tekorten. Tot voor kort was water alom aanwezig en voorhanden, eist wat ik voor lief nam, een bijna onzichtbare bron, vergelijkbaar met zuurstof”. De droogte die ik ervoer in Cape Town veranderde dit en inspireerde hem op een zoektocht naar de betekenis van water. Gedurende zes maanden fotografeerde SaySay.Love water over de hele wereld, van Zuid Afrika tot Polen.

Lees meer: SaySay.Love | The Matrix of Water