Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Overijssel

Waarom hebben zoveel kinderen er moeite mee om de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? 

Coaches Sandra Bolte van Tzolkind en Laura Reichgelt van Way4you hebben hierover nagedacht en ontwikkelden een unieke training voor 11 – 14 jarigen. De coaches: “Om vanuit de eigen kracht een plek te vinden in het voortgezet onderwijs is het nodig dat ze zich daarvan bewust worden. De vraag stellen: wie ben ik?” 

Lees meer: AYAM training: Zelfverzekerd naar de brugklas 

Op 19 september komen ondernemers uit de regio samen op een groot netwerk event in Van der Valk Hengelo.

Het event wordt georganiseerd door De Netwerkvloer. De Netwerkvloer wil ondernemers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen met het doel omzet van bedrijven te verhogen. De Netwerkvloer heeft inmiddels tientallen netwerk events georganiseerd.

Lees meer: Ondernemers komen samen op netwerkevent in Hengelo

Internationaal verhalenfestival Zwolle Unlimited maakt haar thema bekend.

SheWolf is de vlag waaronder van 1 tot en met 3 juni dit bij het publiek geliefde evenement wordt gehouden. Verhalenvertellers en straattheaterartiesten uit heel Europa zullen aan de hand van het thema hun voorstellingen kiezen. Met het thema wordt een brug geslagen naar samenwerkingspartner de Zwolse Stadsproductie, die in de drie weken voorafgaand aan het festival het muziektheaterproject De Wilde Deerne uitvoert in Zwolle. 

Lees meer: Zwolle Unlimited eert heldinnen met thema SheWolf 

Op 28 september vindt Social Impact Day bij poppodium Hedon in Zwolle plaats.

Hét evenement over ondernemen met financieel en maatschappelijk rendement in Oost Nederland. Het doel? Werken aan een sociale en circulaire economie. Het volledige programma voor Social Impact Day Zwolle is bekend. Naast keynote sprekers Maria van der Heijden (Directeur MVO Nederland), Jan Jonker (hoogleraar nieuwe business modellen) en Ynzo van Zanten (Tony’s Chocolonely), staan er talloze workshops, talkshows en lezingen gepland.

Lees meer: PROGRAMMA SOCIAL IMPACT DAY ZWOLLE BEKEND

Theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron terug in theaters met succesvoorstelling Liefhebben

Met haar eigen alternatieve Valentijnsoffensief overlaadt Laura van Dolron in de winter van 2018 de theaters met liefde. Rondom Valentijnsdag brengt zij haar succesvoorstelling Liefhebben weer op de planken, omdat deze dag veel meer betekent dan allen de romantische liefde met rode rozen en hartjes zoals we hem kennen. In Liefhebben gaat Laura van Dolron in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis op zoek naar wat liefhebben écht is.

Lees meer: succesvoorstelling Liefhebben terug in het theater