Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron terug in theaters met succesvoorstelling Liefhebben

Met haar eigen alternatieve Valentijnsoffensief overlaadt Laura van Dolron in de winter van 2018 de theaters met liefde. Rondom Valentijnsdag brengt zij haar succesvoorstelling Liefhebben weer op de planken, omdat deze dag veel meer betekent dan allen de romantische liefde met rode rozen en hartjes zoals we hem kennen. In Liefhebben gaat Laura van Dolron in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis op zoek naar wat liefhebben écht is.

In haar zoektocht komt zij  langs haar oma, Nelson Mandela en haar nichtje van zeven en ze ontdekt dat geluk en verdriet elkaar niet blijken tegen te spreken, maar elkaar mogelijk maken. De antwoorden die Laura vindt, zijn soms hartverscheurend, dan weer hilarisch en doen je lachten door je tranen heen. Op zondagmiddag 11 februari speelt Liefhebben in het Wilminktheater in Enschede.Speciaal voor Valentijnsdag stelt het Wilminktheater twee vrijkaarten beschikbaar. Omdat Liefhebben juist gaat over niet het standaard liefhebben van je partner, maar ook liefhebben van je naasten(moeder, zus, buurman, iemand in de trein), hoort het Wilminktheater graag wie jij waarom liefhebt. Dus, wie wil jij meenemen die jij liefhebt naar Liefhebben en waarom? Stuur je reactie voor woensdag 7 februari aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak hiermee kans op 2 vrijkaarten.

Liefhebben werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en werd meerdere seizoenen gespeeld. In 2018 speelt Liefhebben in het kader van Laura’s 15 jarige jubileum door Nederland en België. De pers schreef over Liefhebben:
“louterend” (Cutting Edge)
“een cadeau” (Knack)
“groots theater” (Het Nieuwsblad/De Gentenaar)
"het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven" (Theaterkrant)

De tekst van Liefhebben bleek op zicht zoveel kracht te bezitten dat deze in 2016 werd uitgegeven door ISVW Uitgevers. Erno Eskens, uitgever ISVW Uitgevers: ‘Laura is zowel theatermaker als filosoof. Op eigenzinnige en unieke manier bespreekt ze actueel-maatschappelijke thema’s. Ze zet je aan het denken zoals maar weinigen dat kunnen. Daarom zijn we er trots op dat we haar uitgeven.’ Inmiddels is Liefhebben toe aan zijn vierde druk.

Over Laura van Dolron
Laura van Dolron (Rotterdam, 1976) creëerde haar eigen theatergenre ‘stand-up philosophy’, waarmee ze volle zalen trekt in Nederland en België. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in razend tempo af. Haar werk staat in het theater, mar is veel meer dan toneel Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen, Laura doet het allemaal.

Over haar succesvoorstelling Sartre zegt sorry schreef de jury van het Nederlands Theaterfestival:’Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.’

www.lauravandolron.com
https://www.facebook.com/lauravandolron
filmpje Liefhebben