Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Utrecht

Zondag 10 juni vindt FOODproof Doorn weer plaats.

Hét interactieve festival in Doorn met WORKSHOPS, DESIGN, THEATER, MUZIEK, PROEVEN en MEER. Jong en oud kunnen op het festivalterrein deelnemen aan een breed scala aan activiteiten in de prachtige bloemen- en moestuin van de historische buitenplaats Hydepark. Een zomers spektakel dat je niet mag missen.

Lees meer: Interactief festival FOODproof keert terug op 10...

Festival Oude Muziek Utrecht 2018 - Het Bourgondische Leven

37ste Festivaleditie zet in op onbekende 15de-eeuwse polyfonie
De bakermat van de polyfonie
De focus van de 37ste editie van het Festival ligt op de 14de en 15de eeuw, de tijd van de Bourgondische hertogen. Dankzij hun rijke hofcultuur floreerde de Frans-Vlaamse polyfonie, die in heel Europa toonaangevend werd.

Lees meer: Festival Oude Muziek Utrecht 2018 - Het...

Kinepolis Jaarbeurs en Veronica organiseren grootste Drive-in Bioscoop van Utrecht tijdens Meimaand Filmmaand

Kinepolis Jaarbeurs en Veronica organiseren grootste Drive in Bioscoop van UtrechtParkeer je auto op 1 mei voor Kinepolis Jaarbeurs Utrecht en kijk samen met je geliefde of je vrienden het eerste deel van Jurassic World op het witte doek. In samenwerking met Veronica lanceert de bioscoopketen met deze spannende Drive-in bioscoop de welbekende Meimaand Filmmaand van de televisiezender.

Lees meer: Grootste Drive-in Bioscoop van Utrecht tijdens...

De regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek tellen bij elkaar 209 startups die sinds 2012 zijn gestart en nu nog steeds actief zijn.

Bij deze bedrijven werken in totaal 1694 personen.
StartupUtrechtDat blijkt uit de verkenning naar werkgelegenheid bij startups in de regio Utrecht, uitgevoerd onder regie van StartupUtrecht. StartupUtrecht is een samenwerkingsverband van partners in de brede regio Utrecht en zet zich in voor versterking van het startupklimaat in de stad en de regio.

Lees meer: Startups in regio Utrecht goed voor 1694 banen

FINALISTEN NEDERLANDS VIOOLCONCOURS ZIJN BEKEND: GROTE FINALEDAG OP ZATERDAG 20 JANUARI 2018

Afgelopen weekend vonden de halve finales van het Nederlands Vioolconcours 2018 categorie Oskar Back en Davina van Wely plaats, evenals de voorronden van de categorieën Iordens A & B. Inmiddels zijn van alle categorieën de drie finalisten bekend. Op zaterdag 20 januari zijn de finales in TivoliVredenburg in Utrecht. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikt ’s avonds de prijzen uit na de finale van de categorie Oskar Back. Mediapartner NTR zendt de finale van de categorie Oskar Back live uit op Radio 4. De finales zijn ook te volgen via een livestream.

Lees meer: FINALISTEN NEDERLANDS VIOOLCONCOURS ZIJN BEKEND

Uitfeest Utrecht

Zondag 2 september werd het culturele seizoen in Utrecht feestelijk geopend met het Uitfeest.

In een veelzijdig programma van theater, film, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst maakte het publiek kennis met de activiteiten van de Utrechtse instellingen en gezelschappen. Dit jaar was het programma geconcentreerder en waren er nieuwe onderdelen: de urban stage op het Stadhuisplein, en op het Janskerkhof het dansplein en Art Utrecht. Het Uitfeest werd afgesloten met de vertoning van Bram Fischer in de NFF Openluchtbioscoop. Mede door het prachtige weer was het een sfeervolle dag. Het Uitfeest werd bezocht door circa 42.000 bezoekers.

Lees meer: Cultureel seizoen Utrecht feestelijk van start...

BEELDENDE THEATERVOORSTELLING ‘COCO CHANEL’ OVER IDENTITEIT

 

Op donderdag 8 maart staat de beeldende theatervoorstelling ‘COCO CHANEL’ in DE KOM. Het leven van modekoningin Coco Chanel vormt de leidraad in deze voorstelling over branding, design, economie, identiteit en gender. Chanel voelde haarfijn aan hoe ze zichzelf in de markt moest zetten, beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en groeide uit tot een tijdloos icoon.

Lees meer: theater agenda Theater De Kom Nieuwegein

EEN SLIMMER EN GELUKKIGER NIEUWEGEIN DOOR CULTUUR

In september is DE KOM vijf jaar gevestigd aan het Stadsplein. Dat jubileum wordt de komende tijd gevierd met diverse feestelijke activiteiten. Zo zijn alle 5-jarige Nieuwegeiners via school uitgenodigd voor een voorstelling en krijgen de groepen 5 op school speciale workshops voorgeschoteld. De entreehal doet de komende tijd dienst als huiskamer, er zijn jubileumvoorstellingen van de Ashton Brothers en het Noordpool Orkest en een theaterinstallatie van Judith Nab. “DE KOM is jarig, maar we grijpen dit jubileum vooral aan om de kracht van cultuur te vieren,” zegt directeur Ariane Kop.

Lees meer: Theater DE KOM in Nieuwegein VIERT 5-JARIG...

 Met een toast bekrachtigen Rijnhuyse voorzitter Rick van Midde, Lex Samuel, Managing Director en Patrick Beckman Lapré, Director Sales en Marketing van QuoVadis Trustlink B.V. (QuoVadis), de samenwerking tussen beide partijen. Vanaf deze zomer is QuoVadis hoofdsponsor van de Nieuwegeinse tennisvereniging. QuoVadis is ook naamgever van het open tennistoernooi, dat Rijnhuyse in september organiseert en tot 2020 hoofdsponsor van de club.

Lees meer: QuoVadis Trustlink hoofdsponsor Tennisvereniging...