Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Utrecht

De regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek tellen bij elkaar 209 startups die sinds 2012 zijn gestart en nu nog steeds actief zijn.

Bij deze bedrijven werken in totaal 1694 personen.
StartupUtrechtDat blijkt uit de verkenning naar werkgelegenheid bij startups in de regio Utrecht, uitgevoerd onder regie van StartupUtrecht. StartupUtrecht is een samenwerkingsverband van partners in de brede regio Utrecht en zet zich in voor versterking van het startupklimaat in de stad en de regio.

Lees meer: Startups in regio Utrecht goed voor 1694 banen

FINALISTEN NEDERLANDS VIOOLCONCOURS ZIJN BEKEND: GROTE FINALEDAG OP ZATERDAG 20 JANUARI 2018

Afgelopen weekend vonden de halve finales van het Nederlands Vioolconcours 2018 categorie Oskar Back en Davina van Wely plaats, evenals de voorronden van de categorieën Iordens A & B. Inmiddels zijn van alle categorieën de drie finalisten bekend. Op zaterdag 20 januari zijn de finales in TivoliVredenburg in Utrecht. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikt ’s avonds de prijzen uit na de finale van de categorie Oskar Back. Mediapartner NTR zendt de finale van de categorie Oskar Back live uit op Radio 4. De finales zijn ook te volgen via een livestream.

Lees meer: FINALISTEN NEDERLANDS VIOOLCONCOURS ZIJN BEKEND

Uitfeest Utrecht

Zondag 2 september werd het culturele seizoen in Utrecht feestelijk geopend met het Uitfeest.

In een veelzijdig programma van theater, film, muziek, dans, literatuur en beeldende kunst maakte het publiek kennis met de activiteiten van de Utrechtse instellingen en gezelschappen. Dit jaar was het programma geconcentreerder en waren er nieuwe onderdelen: de urban stage op het Stadhuisplein, en op het Janskerkhof het dansplein en Art Utrecht. Het Uitfeest werd afgesloten met de vertoning van Bram Fischer in de NFF Openluchtbioscoop. Mede door het prachtige weer was het een sfeervolle dag. Het Uitfeest werd bezocht door circa 42.000 bezoekers.

Lees meer: Cultureel seizoen Utrecht feestelijk van start...

BEELDENDE THEATERVOORSTELLING ‘COCO CHANEL’ OVER IDENTITEIT

 

Op donderdag 8 maart staat de beeldende theatervoorstelling ‘COCO CHANEL’ in DE KOM. Het leven van modekoningin Coco Chanel vormt de leidraad in deze voorstelling over branding, design, economie, identiteit en gender. Chanel voelde haarfijn aan hoe ze zichzelf in de markt moest zetten, beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en groeide uit tot een tijdloos icoon.

Lees meer: theater agenda Theater De Kom Nieuwegein

EEN SLIMMER EN GELUKKIGER NIEUWEGEIN DOOR CULTUUR

In september is DE KOM vijf jaar gevestigd aan het Stadsplein. Dat jubileum wordt de komende tijd gevierd met diverse feestelijke activiteiten. Zo zijn alle 5-jarige Nieuwegeiners via school uitgenodigd voor een voorstelling en krijgen de groepen 5 op school speciale workshops voorgeschoteld. De entreehal doet de komende tijd dienst als huiskamer, er zijn jubileumvoorstellingen van de Ashton Brothers en het Noordpool Orkest en een theaterinstallatie van Judith Nab. “DE KOM is jarig, maar we grijpen dit jubileum vooral aan om de kracht van cultuur te vieren,” zegt directeur Ariane Kop.

Lees meer: Theater DE KOM in Nieuwegein VIERT 5-JARIG...

 Met een toast bekrachtigen Rijnhuyse voorzitter Rick van Midde, Lex Samuel, Managing Director en Patrick Beckman Lapré, Director Sales en Marketing van QuoVadis Trustlink B.V. (QuoVadis), de samenwerking tussen beide partijen. Vanaf deze zomer is QuoVadis hoofdsponsor van de Nieuwegeinse tennisvereniging. QuoVadis is ook naamgever van het open tennistoernooi, dat Rijnhuyse in september organiseert en tot 2020 hoofdsponsor van de club.

Lees meer: QuoVadis Trustlink hoofdsponsor Tennisvereniging...

Deze maand is DE KOM vijf jaar gevestigd aan het Stadsplein in Nieuwegein.

Dat jubileum wordt gevierd met diverse activiteiten, waaronder de bijzondere voorstelling ‘Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten’. Bij deze theaterinstallatie van beeldend theatermaakster Judith Nab nemen bezoekers plaats in een speciaal huisje. Daarin reizen zij af naar het onbekende. De reis voert naar ongrijpbare locaties als de binnenkant van de aarde, de diepzee en het heelal.

Lees meer: JUBILEUM DE KOM MET THEATERINSTALLATIE VAN...

In september is DE KOM vijf jaar gevestigd aan het Stadsplein. Dat jubileum wordt gevierd met diverse activiteiten, waaronder de bijzondere voorstelling ‘Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten’. Deze theaterinstallatie van beeldend theatermaakster Judith Nab heeft geen acteurs. Bezoekers nemen plaats in een speciaal huisje en reizen daarin af naar het onbekende. De reis voert naar ongrijpbare locaties als de binnenkant van de aarde, de diepzee en het heelal.

Lees meer: JUBILEUM DE KOM MET THEATERINSTALLATIE VAN...