Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Zeeland

 Harmonievereniging Nut & Uitspanning uit Zonnemaire heeft componist Leon Vliex een compositie laten maken ter nagedachtenis aan de watersnoodramp van 1953.

Het stuk met de naam Forces of the Sea wordt zaterdag 3 februari 2018 om 15.00 uur uitgevoerd in een tent bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, als afronding van de driedaagse herdenking van het museum, die start op 1 februari.
De datum 1 februari 1953 staat bij de Zeeuwen voor eeuwig in het geheugen gegrift. In deze nacht, in 2018 vijfenzestig jaar geleden, deed een combinatie van een zuidwesterstorm en springtij op talloze plaatsen in Zuidwest Nederland de dijken breken.

Lees meer: Harmonievereniging Nut & Uitspanning herdenkt...

Opa’s, oma’s, ouders of begeleiders kunnen met hun (klein)kinderen in de kerstvakantie op donderdag 4 januari 2018 in het Oosterscheldemuseum terecht voor een leuke kinderactiviteit.

De kinderen gaan creatief aan de slag om van een oestermandje een kunststuk te maken. Oestermandjes werden vroeger  gebruikt om oesters te vervoeren. De oesters werden in de mandjes met zeewier bedekt om ze langer vers te houden, in goede positie te houden en te beschermen tegen stoten etc. De oestermandjes worden nog steeds gebruikt. De kinderactiviteit voor kinderen van 6 tot 8 jaar vindt plaats in het Oosterscheldemuseum op donderdagmiddag 4 januari van 14.00 uur tot 15.30 uur. De kosten zijn € 5,00, inclusief sap.

Lees meer: Kinderactiviteit ‘Creatief met een oestermand’...

IVN (Ver. voor Natuur- en Milieueducatie) De Zeeuwse Delta organiseert op woensdag 20 september 2017  een excursie voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. 

Onder leiding van IVN-natuurgidsen gaan de kinderen op zoek naar het landschap van vroeger en van nu. De excursie start om 14.30 uur aan de Bergweg bij een wei (bij IVN-vlag) tussen ’s Gravenpolder en ‘s Heer Abtskerke. Onderweg zullen we met een trekvlot een watergang moeten oversteken. Daarna gaan we ook nog beestjes vangen in een drinkput en proberen erachter te komen wat we allemaal opgevist hebben. Om 16.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden door ouders of verzorgers. 

zeeland">Lees meer: Vissen in het verleden excursie voor kinderen in...

Het Oosterscheldemuseum, Kerkplein 1 in Yerseke is een historisch museum waar de geschiedenis en cultuur van de Oosterschelde, de oester-, mossel- en kreeftenvisserij wordt verteld en waar het verdronken land van Zuid-Beveland, met name de verdronken stad Reimerswaal, boven water en tot leven wordt gebracht. Het museum is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen en/of andere administratieve werkzaamheden willen uitvoeren, bij voorkeur een dagdeel in de week.

Lees meer: Oosterscheldemuseum zoekt vrijwilligers

Subcategorieën

</