Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Zuid Holland

Op 7 februari spreekt de algemene commissie van de Krimpenerwaard over de inzet van de provincie Zuid-Holland bij de verkenning van urgenties, ambities en condities rond acht thema’s in de Krimpenerwaard.

Deze thema’s zijn waterveiligheid, bodemdaling, economie, landbouw, natuur, mobiliteit, wonen en voorzieningen en energie. Voorzitter Rense Weide opent de vergadering om 10.00 uur in de Statenzaal. U kunt de commissievergadering zowel rechtstreeks als achteraf volgen via de webcast.
ln de Krimpenerwaard is op initiatief van mevrouw prof. Riek Bakker en naar aanleiding van een bestaand rapport 'Kracht van de Krimpenerwaard' een strategische visie gemaakt.

Lees meer: StatencommissieZuid Holland bespreekt inzet...

De Haagsche Dierentuin stond op de plek waar nu het provinciehuis van Zuid-Holland staat.

Je kunt die dierentuin nu tijdelijk weer bezoeken, want de provincie brengt hem opnieuw tot leven met een kunstexpositie van 1 februari tot en met 31 maart.De expositie toont werk uit de provinciale collectie dat refereert aan de Haagsche Dierentuin. Verder is er uniek foto- en filmmateriaal te bekijken. Voor bezoekers is de expositie gratis toegankelijk op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Het adres is Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.

Lees meer: Bezoek de Haagsche Dierentuin

Omroep West sluit vrijdag 15 september aan bij de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten.

In de programma’s van 89.3 Radio West doet Nicolette Krul verslag van diverse acties die in de regio worden gehouden. Omroep West leeft mee met alle slachtoffers en wil met deze actie diverse initiatieven extra aandacht geven om hun opbrengsten te verhogen, alsmede die van de landelijke actie van het Rode Kruis.

Lees meer: Omroep West sluit aan bij landelijke actiedag...

Wethouder Tseard Hoekstra (VVD) legt per direct zijn portefeuille als wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn neer.

Directe aanleiding en de bekende druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat het college terug is gekomen op de eerder met de VOA en Stichting Centrummanagement gemaakte afspraken ten aanzien van de proef met gratis parkeren. Een voorstel dat hij met instemming van het college en op verzoek van de raad heeft gemaakt.

Lees meer: Tseard Hoekstra (VVD) legt portefeuille neer

 Woensdag 14 juni 2017 hebben Curium-LUMC en zelfstandig gevestigde psychologen/pedagogen in Holland Rijnland en Haaglanden een convenant ondertekend, om de samenwerking tussen ambulante en klinische jeugd-GGZ verder te ontwikkelen. Doel is om hiermee sneller te kunnen handelen en gezinnen tijdig te helpen.

Uitgangspunt is het bieden van optimale zorg aan kinderen/jongeren en hun gezin, zo dicht mogelijk in de buurt (bijv. thuis, op school of op clubs). Door elkaars specialiteiten te delen, kan meer integrale zorg worden geboden.

Lees meer: Convenant Curium-LUMC en zelfstandig gevestigde...

Radenko Milak - Dark Matter Art Rotterdam - 7 - 11 februari / 2018 Main section - BOOTH M46

Met trots kondigen wij onze deelname aan Art Rotterdam aan, waar wij de serie Dark Matter zullen tonen van Radenko Milak. Milak was vertegenwoordigd in Het Nationale Paviljoen van Bosnië en Herzegovina tijdens de afgelopen editie van de Biënnale van Venetië. Art Rotterdam is van donderdag 8 februari tot en met zondag 11 februari in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. De opening is op 7 februari. Het monumentale, monochromatische werk dat we op Art Rotterdam tonen is een nieuwe richting voor Milak die dergelijk werk voor het eerst exposeerde op de afgelopen Biënnale in Venetië.

Lees meer: Radenko Milak - Dark Matter

Presentatie  ijssporten in Dordrecht tijdens open dag op zaterdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober organiseert IJssportinDordt in samenwerking met Optisport en het gemeentelijke Sportbedrijf DordtSport een open dag op de Dordtse Sportboulevard.IJssportinDordt is een initiatief van de aanbieders van schaatssporten in Dordrecht, die je deze dag graag kennis laten maken met de fantastische sporten in de ijshal binnen de Sportboulevard.

Lees meer: Open dag op de Dordtse Sportboulevard

 Ontsnap even aan de drukte van afgelopen week. Zet de tijd stil en denk na over je  dromen en idealen.

Op zondagochtend 17 september organiseert het Humanistisch Verbond Drechtsteden een Stil de Tijd, Zin op Zondag bijeenkomst bij Villa Augustus te Dordrecht.

In een sfeervolle bijeenkomst bespreekt, onderzoekt en overweegt Bas van der Sijde, het thema NOSTALGIE.

- Voor een moment van bezinning met een vleugje diepgang -

Lees meer: Stil de Tijd, Zin op Zondag 

Wethouder Stephan Brandligt en hoogheemraad Marcel Houtzager openden afgelopen zondag 11 maart de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’ in Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft.

Met gieters lieten beiden water over het dakje met sedum en dakpannen lopen. Kom je het ook uitproberen en ontdekken wat het verschil is? De tentoonstelling staat tot en met 9 september 2018 en is op werkdagen gratis te bezoeken van 9.30 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees meer: Delft: Tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’...