Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

Zuid Holland

Liefhebbers van hardlopen én natuur kunnen zondag 13 mei hun hart ophalen tijdens de derde editie van de ZandmotorRun.

Die vindt plaats op het strand bij de Zandmotor tussen Kijkduin en Monster.

Doe mee met de ZandmotorRun 13 meiDe ZandmotorRun is een hardloopevenement over 5 of 10 kilometer op het strand. De deelnemers lopen over het strand en over de Zandmotor, een opgespoten landtong die een belangrijke functie heeft in de bescherming van onze kust en die inmiddels een thuisplaats is voor veel vogels en zeehonden. Deze loop levert een gezellige sportieve dag op, én brengt een mooi bedrag bijeen voor Roparun, een goede doelenloop voor mensen met kanker en hun naasten.

Lees meer: Doe mee met de ZandmotorRun:  op 13 mei 2018...

Op donderdag 19 april heeft gedeputeerde Jeannette Baljeu de website ‘Beelden van Vroeger’ gelanceerd.

Op deze interactieve website maakt de provincie Zuid-Holland ruim 2.500 gedigitaliseerde glasnegatieven en 15 historische films uit haar eigen archief toegankelijk en herbruikbaar. De gedigitaliseerde glasnegatieven uit de jaren ’40, ’50 en ‘60 zijn nog niet eerder op grote schaal aan de buitenwereld getoond.

Lees meer: Ruim 2.500 historische foto's Zuid-Holland online

Op 7 februari spreekt de algemene commissie van de Krimpenerwaard over de inzet van de provincie Zuid-Holland bij de verkenning van urgenties, ambities en condities rond acht thema’s in de Krimpenerwaard.

Deze thema’s zijn waterveiligheid, bodemdaling, economie, landbouw, natuur, mobiliteit, wonen en voorzieningen en energie. Voorzitter Rense Weide opent de vergadering om 10.00 uur in de Statenzaal. U kunt de commissievergadering zowel rechtstreeks als achteraf volgen via de webcast.
ln de Krimpenerwaard is op initiatief van mevrouw prof. Riek Bakker en naar aanleiding van een bestaand rapport 'Kracht van de Krimpenerwaard' een strategische visie gemaakt.

Lees meer: StatencommissieZuid Holland bespreekt inzet...

De Haagsche Dierentuin stond op de plek waar nu het provinciehuis van Zuid-Holland staat.

Je kunt die dierentuin nu tijdelijk weer bezoeken, want de provincie brengt hem opnieuw tot leven met een kunstexpositie van 1 februari tot en met 31 maart.De expositie toont werk uit de provinciale collectie dat refereert aan de Haagsche Dierentuin. Verder is er uniek foto- en filmmateriaal te bekijken. Voor bezoekers is de expositie gratis toegankelijk op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Het adres is Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.

Lees meer: Bezoek de Haagsche Dierentuin

Omroep West sluit vrijdag 15 september aan bij de landelijke actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint Maarten.

In de programma’s van 89.3 Radio West doet Nicolette Krul verslag van diverse acties die in de regio worden gehouden. Omroep West leeft mee met alle slachtoffers en wil met deze actie diverse initiatieven extra aandacht geven om hun opbrengsten te verhogen, alsmede die van de landelijke actie van het Rode Kruis.

Lees meer: Omroep West sluit aan bij landelijke actiedag...

Wethouder Tseard Hoekstra (VVD) legt per direct zijn portefeuille als wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn neer.

Directe aanleiding en de bekende druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat het college terug is gekomen op de eerder met de VOA en Stichting Centrummanagement gemaakte afspraken ten aanzien van de proef met gratis parkeren. Een voorstel dat hij met instemming van het college en op verzoek van de raad heeft gemaakt.

Lees meer: Tseard Hoekstra (VVD) legt portefeuille neer

 Woensdag 14 juni 2017 hebben Curium-LUMC en zelfstandig gevestigde psychologen/pedagogen in Holland Rijnland en Haaglanden een convenant ondertekend, om de samenwerking tussen ambulante en klinische jeugd-GGZ verder te ontwikkelen. Doel is om hiermee sneller te kunnen handelen en gezinnen tijdig te helpen.

Uitgangspunt is het bieden van optimale zorg aan kinderen/jongeren en hun gezin, zo dicht mogelijk in de buurt (bijv. thuis, op school of op clubs). Door elkaars specialiteiten te delen, kan meer integrale zorg worden geboden.

Lees meer: Convenant Curium-LUMC en zelfstandig gevestigde...

In 2018 komt het Humanistisch Verbond terug met Stil de Tijd-bijeenkomsten in Villa Augustus in Dordrecht. Een moment van bezinning. Ontspan aan de drukte van alle dag. Zet de tijd even stil en denk na over je dromen en idealen.

Thema INSPIRATIE

Met inspiratie kom je op een goed idee of tot creativiteit, maar men spreekt ook wel over bevlogenheid, passie en bezieling. Wat is inspiratie precies? Waar haal je inspiratie vandaan? Waar haalt een mens zijn ideeën en creativiteit vandaan? Wat is een ‘inspiratiebron’ en kunnen we daar uit putten bij belangrijke levensvragen?

Lees meer: Humanistisch Verbond Drechtsteden presenteert:...

Radenko Milak - Dark Matter Art Rotterdam - 7 - 11 februari / 2018 Main section - BOOTH M46

Met trots kondigen wij onze deelname aan Art Rotterdam aan, waar wij de serie Dark Matter zullen tonen van Radenko Milak. Milak was vertegenwoordigd in Het Nationale Paviljoen van Bosnië en Herzegovina tijdens de afgelopen editie van de Biënnale van Venetië. Art Rotterdam is van donderdag 8 februari tot en met zondag 11 februari in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. De opening is op 7 februari. Het monumentale, monochromatische werk dat we op Art Rotterdam tonen is een nieuwe richting voor Milak die dergelijk werk voor het eerst exposeerde op de afgelopen Biënnale in Venetië.

Lees meer: Radenko Milak - Dark Matter