Info-Nederland.nl

Het laatste nieuws uit jouw regio

De Haagsche Dierentuin stond op de plek waar nu het provinciehuis van Zuid-Holland staat.

Je kunt die dierentuin nu tijdelijk weer bezoeken, want de provincie brengt hem opnieuw tot leven met een kunstexpositie van 1 februari tot en met 31 maart.De expositie toont werk uit de provinciale collectie dat refereert aan de Haagsche Dierentuin. Verder is er uniek foto- en filmmateriaal te bekijken. Voor bezoekers is de expositie gratis toegankelijk op werkdagen tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Het adres is Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.De provinciale kunstcollectie omvat zo’n 1200 werken.

Hoewel de collectie heel divers is qua stijl en techniek, loopt de verbinding met de provincie er als een rode draad doorheen. De kunstenaars werken of werkten binnen de provinciegrenzen. Zij volgden hun opleiding aan de academies in Den Haag of Rotterdam en lieten zich inspireren door natuur, steden, dorpen of mensen in de provincie Zuid-Holland.
Opening
Commisaris van de Koning, Jaap Smit, opende de expositie op donderdag 25 januari. Hij bedankte daarbij het Haags gemeentearchief voor hun bijdrage aan de expositie.